Infraestructures: el quart cinturó

Aquests dies la dreta i els indocumentats intenten posar contra les cordes el nou govern de la Generalitat amb l’argument que no serà capaç de fer les coses més importants que necessita aquest país. Quan se’ls pregunta a què es refereixen diuen que a la connexió elèctrica amb França i al quart cinturó. Sobre el primer tema no en tinc ni idea però sobre el segon, sí. Tinc la mala sort d’haver nascut sabadellenc.

Fa més de quinze anys –sí, quinze- que ens estan marejant amb aquest tema. Els que en el seu moment van planificar els cinturons són uns cracs de la gestió, van 15 anys tard. Més que persones preocupades pel bé comú, semblen psicòpates disposats a fer patir la gent. Si calia fer un quart cinturó, per què no l’han fet? No cregueu que és culpa dels pancartistes que ens manifestem un cop l’any, no. No l’han fet perquè són uns inútils que ens fan patir a tots per a res. Cipolla els anomena els imbècils, no guanya ningú. Ni han estat capaços de dir de quina partida pressupostària sortirà, ni quan valdrà la broma.

Si als partidaris del quart cinturó els pregunteu de què ens servirà als catalans, us diran bestieses com que als sabadellencs ens servirà per anar a Granollers. Increïble. Sembla com si tots els planificadors fossin el típic barceloní que creu que rere el Tibidabo hi ha la fi de la terra.

El desconeixement del terreny és absolut. Efectivament es necessita més mobilitat i transports a Catalunya; el que no pot ser és que en tot el segle XX l’únic que hagin fet sigui tancar línies de tren, en comptes d’obrir-ne de noves. Els diners destinats al tram de Sabadell a Granollers, per què no es destinen al tren? Per què no connectar Castellar i Sentmenat amb els Catalans o la Renfe?

Pels que no coneixeu el tema us diré que fer passar una autopista entre el parc natural de Sant Llorenç i Sabadell no és fàcil. Fins i tot hi ha qui parla del cinquè cinturó; el faran passar per dalt de tot de La Mola? Aquesta autopista es pot carregar -depenent de com es faci- el bosc de Castellarnau, el de Can Deu i el de Togores, tres noms que no us diran res; però, i si fem passar una autopista per la platja de la Barceloneta, o pel Parc de la Ciutadella?

Els que defensen el quart cinturó, així sense matisos, demostren tenir una mentalitat antediluviana, com els que encara creuen que un camp de golf és una proposta ecològica perquè es tracta de plantar herba.

El problema d’Andratx és que feien il·legalitats o bé que feien les coses malament? Dit d’una altra manera, si aquest alcalde hagués fet legalment el que ha fet, hi estaríem d’acord?
Algú sap què és la ronda oest? L’únic bo que té tot això és que en un darrer estudi encarregat es proposa que el quart cinturó passi pel bell mig del camp de golf de Torrebonica -un camp de golf pels superrics pagat, això sí, amb diners de tots. Si el fan passar per sobre dels greens, potser m’hi repenso.

I si posem una central nuclear a la plaça de Catalunya?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s