Visca la terra

Hi ha un clam a la nostra societat a favor de les noves tecnologies de la comunicació i la informació: Que si ens faciliten la feina, que si amb menys temps fem moltes més coses, que si patatim, que si patatam.

Tothom hi està a favor, els més crítics gosen dir que les tecnologies no són bones ni dolentes sinó que depèn de l’ús que se’n fa. Ja estic fart de mentides: les tecnologies són dolentes i estan pensades només per empitjorar la nostra qualitat de vida.

Fa uns anys –no pas tants– a les oficines, de tant en tant algú t’enviava una carta, volia alguna cosa que et generava feina. El més normal era deixar descansar la carta en un calaix. Si al cap d’uns dies o setmanes et trucaven preguntant per aquella carta, en tenies prou de dir: “Doncs encara no he rebut aquesta carta, deuen ser aquests de Correus, que ja se sap…” Deixaves passar quinze dies, agafaves el telèfon i li deies: ja he rebut la carta, ja diré alguna cosa. La carta continuava al calaix. Passaven unes setmanes més i a la fi quan tornaven a trucar et posaves a la feina. Si la tasca era un paper, suposem, podien passar encara tres setmanes més. Quan l’interlocutor ja estava molt nerviós n’hi havia prou de dir-li: “Ja t’ho he enviat, deu ser a correus”. Efectivament la mala fama de correus era merescuda, però un 50% es devia a la barra dels ciutadans. Quins temps aquells, tant plàcids.

Ara les coses ja no son així, algú t’envia un correu electrònic demanant que facis alguna cosa. Si no el contestes al moment, al cap de cinc minuts ja et truca, si dius que estàs reunit, ho prova al mòbil. Encara que no l’agafis i el desconnectis et deixa un missatge a la bústia de veu. No et pots escapar. De tant en tant pots dir, he tingut el servidor penjat, però més de tres vegades no cola.

El correu electrònic per a mi ha estat un molt mal invent, ara visc molt pitjor; diuen que així fem més feina i és veritat, però, per què volem treballar més? Qui surt guanyant amb tot plegat? Només tinc una resposta: un malvat que s’enriqueix a costa de l’estrès de tots els ciutadans del món, en Bill Gates.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s