Cultura de l´esforç

Tinc la mania de retallar algunes notícies que em semblen curioses, en parlaré de tres. La primera és que la Cambra de Comerç de Terrassa ha fet una enquesta a 200 directius. Segons el 80% d´ells el principal problema són els joves que «buscan el éxito inmediato, no tienen constancia en el trabajo y no valoran la cultura del esfuerzo». Els deu costar trobar-hi una explicació. Intentaré fer llum sobre aquesta qüestió.

La segona ve d´un altre diari «la globalización redujo los salarios siete puntos desde 1980». Es una notícia que surt ni més ni menys que del Fons Monetari Internacional. Aquest venerable organisme proposa reduir impostos -i suposo serveis públics- treure els subsidis d´atur perquè fan que la gent es quedi a casa sense treballar, etc. I suposo que els dirigents d´aquest organisme a l´hora d´anar a dormir es deuen prendre quatre o cinc pastilles. De fet per fer els informes també se les deuen fumar al matí.
La tercera notícia diu que l´any 2006 Francisco González, el president del BBVA va cobrar 9,77 milions d´euros, és a dir 1.621 milions de pessetes l´any!

Si encara no veieu relació entre aquestes tres notícies us en faré cinc cèntims. Resulta que si un jove vol guanyar treballant el que guanya aquest senyor del BBVA en un any (tenint en compte que el sou mitjà és d´aproximadament 1.500 euros al mes, 18.000/any) haurà de treballar durant 542 anys!

No trobo gens estrany que els joves no valorin la cultura de l´esforç, de fet el que encara trobo més rar és que encara hi hagi algú que treballi. Diuen que els caps de setmana molts joves es prenen tota mena de pastilles estranyes que alteren notablement la consciència. Sort en tenen els dirigents de les Cambres de Comerç, de l´FMI i del BBVA que els joves es droguen perquè si no ho fessin organitzarien un altre Corpus de Sang com el que durant la Guerra dels Segadors de 1640 va acabar amb la vida del virrei de Catalunya Dalmau III de Queralt. Que una persona cobri en un any el que la majoria arribaria a cobrar amb més de 10 vides laborals intenses és senzillament immoral i és clar que no motiva que ningú s´esforci.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s