Gas Natural i el new comunism

M’he assabentat que Gas Natural ha decidit finançar tots els partits que es reclamin hereus del comunisme i que vulguin construir el “New comunism”. Quins temps aquells on tot estava clar! De fet, considerant el que els ha passat i atès el meu passat roig –alerta no confondre amb roig-verd-violeta– no m’estranyaria que em demanessin que els assessorés. Podeu pensar que m’he tornat boig. És impossible, ja hi vaig néixer.

Resulta que Gas Natural volia comprar Endesa, tenia diners i la capacitat per gestionar aquesta companyia. Van cometre un error: els dirigents de Gas Natural creuen en el mercat i els d’Endesa, òbviament, no. Els d’Endesa creuen en el poder dels governs, del propi i sinó d’altres, com l’alemany, per exemple. Mentre els del PP feien negociacions amb els alemanys i després amb els russos, aquí encara hi ha gent que creu en les opes, el mercat, la borsa, l’oferta i la demanda… quina ximpleria!

El govern espanyol ha reaccionat i ha pactat amb el d’Itàlia i a la fi entre constructors i Ennel, s’ho han repartit. Aznar ha anat a buscar Putin a veure si ho frenava tot plegat.

Es juga a cartes en un gran casino, les cartes estan marcades, els crupiers estan comprats, la informació privilegiada corre per tot, i pretenen que ens ho creguem. I si ens fem altra volta comunistes i deixem que els governs decideixin? Gas Natural faria més negoci en un règim comunista que creient en el capitalisme. Estic esperant una oferta d’aquesta empresa tant despistada que encara creu en el capitalisme; necessita algú que la tregui de les tenebres on va a les palpentes i la porti pel recte camí. Cal inventar-se el “new comunism” una ideologia que creu en el mercat, en la lliure competència, que celebra l’aniversari del naixement d’Adam Smith, que lluita contra els monopolis i la burocràcia, que fomenta l’eficàcia, que…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s