Revolució

Abans de l’estiu vaig rebre una trucada on m’avisaven que a la planta noble de l’edifici de la diagonal de Barcelona de La Caixa de Pensions es volia fer una reunió d’urgència i a tal efecte es va convocar el més significatiu de l’esquerra marxista i radical laica catalana. Òbviament hi era convocat, no és que sigui molt bo -els que em llegeixen ja saben que no, és que de marxistes i radicals catalans només en quedem deu o dotze-. No havia anat mai als despatxos d’aquest edifici, on hi ha llibres per tot i fins i tot s’hi fuma. Deu ser el darrer reducte d’iconoclastes. Llàstima que ara ja sóc del club dels exfumadors, quina pena!

Antoni Brufau va obrir la reunió dient-nos el motiu de la trobada. Ens va explicar que des de feia dies sabien de la possibilitat que el PP presentés de número dos per Madrid a Manuel Pizarro. Això demostra que La Caixa té molts bons informadors. Ens va explicar detalls de com el PP no els van deixar fer l’OPA a Endesa. I després de com ho van provar amb el govern del PSOE, els socialistes catalans ho volien però no van suportar la tensió de la dreta cavernícola espanyola i al final Endesa ha anat a parar als constructors i als italians.

Ara s’ha sabut que el PP proposa com a possible vicepresident econòmic del govern de Mariano Rajoy a Pizarro, la bèstia negra de La Caixa. Pizarro va rebre al sortir d’Endesa 2.400 milions de pessetes. Segur que estarà en contra de pujar el sou mínim interprofessional, les pensions i voldrà l’acomiadament lliure excepte per a ell. Quina barra!

Brufau ens va explicar que ara La Caixa canviarà la seva estratègia política, donarà suport a IC-EUiA, a ERC i a tota mena de grups polítics marxistes que estiguin a favor de la lliure competència i de la independència de Catalunya.

Els de CiU no saben què fer, treballen amb la hipòtesis d’una reunió a l’hotel Majestic l’endemà de les eleccions per pactar un programa amb el Rajoy i el Pizarro. Al final de la reunió La Caixa ens va anunciar que han fet saber als de CiU que si pacten amb el PP, La Caixa proclamarà l’estat català des de la Diagonal i proposarà un govern amb Josep-Lluís Carod-Rovira de president i en Joan Saura de conseller en cap.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s