En defensa de Joan Saura i Francesc Baltasar

Soc dels que vaig dir i escriure que em semblava un error que els d’IC optessin per agafar la cartera d’Interior i Medi Ambient. M’agrada que les forces d’esquerres prefereixin educació, sanitat, etc. Digueu-me antic i encertareu. Ara bé, estic fart de les crítiques que aquests dies han dirigit als Conseller Joan Saura i al conseller Francesc Baltasar.

Començarem pel tema més frívol: el dels cotxes. Molta gent ha criticat des de sempre als d’Iniciativa per defensar el transport públic. Semblava que això era cosa de neohippys ancorats als anys seixanta. Mentrestant els dirigents polítics i de mitjans de comunicació que mai van en tren se’n reien. Ha calgut el col·lapse de rodalies gràcies a les obres de l’AVE, perquè tothom se n’adoni que l’economia real funciona gràcies a les rodalies i el metro. Al·leluia! Ara rodalies ja forma part de la preocupació dels empresaris.

Als darrers dies tothom s’ha tirat a sobre de Baltasar per voler reduir la contaminació i els morts a les carreteres reduint la velocitat a 80 kilòmetres/hora. Penso que a Catalunya hi ha molt desequilibrat que no s’adona que anar a 140 kilòmetres/hora no és la solució a les seves pobres activitats sexuals. La gent que vol anar ràpid a la vida, és la gent que no sap en quina direcció va.

L’altra gran escàndol s’ha generat per la idea de reduir l’amplada dels carrils de les autopistes i fer-hi un carril-bus. Els dirigents polítics i els periodistes responsables dels mitjans de comunicació mai no agafen un autobús?

Llegeixo que els del RACC han fet on estudi on diuen que és molt emprenyador que a les ciutats hi hagi vianants ja els cotxes han de vigilar de no atropellar-los. En canvi nosaltres pensem que si no hi hagués cotxes ni RACC encara n’hi hauria menys d’atropellaments. Que pot crítics que son els mitjans de comunicació amb els poderosos!

Passem al segon tema el de l’intent frustrat d’atemptat islamista a Barcelona. En primer lloc com a usuari diari de rodalies i metro el vull felicitar, efectivament és millor no quedar-se curts en aquesta qüestió. Què havia de fer? Esperar a tenir les proves fefaents de l’atemptat en forma de desenes de morts en un túnel de metro? A més cal felicitar al conseller Saura perquè ha estat l’únic català que fins avui ha pogut treure’n alguna cosa de profit del ministre. Per una vegada que Perez Rubalcaba es porta bé amb Catalunya!

CiU està traslladant a Catalunya el model del PP d’ús del terrorisme com a arma electoral. Lamentable. Fins ara a Catalunya determinades coses s’havien respectat, Jordi Pujol ho sap perfectament.

Tampoc entenc que tothom opini sobre la rerecortina de l’operació. Sembla bastant evident que és obra de serveis d’intel·ligència i aquests normalment son opacs i usen mètodes alternatius d’investigació. Per tant el més lògic és que tot el que ens expliquin no siguin més que cortines de fum. Què esperen els mitjans, els periodistes i els tertulians que Saura expliqui la veritat? Si jo tingués un infiltrat en un grup islàmic radical l’últim que faria és dir-ho en roda de premsa. Si el que hagués fet son escoltes il·legals, tampoc ho diria, per raons evidents, a la premsa. En fi, semblem criatures. El més lògic és que tot el diguin sigui mentida. A més si hi ha pàjaros d’aquests pels carrers millor discreció, professionalitat policial i bona entesa entre les policies de Catalunya, d’Espanya i de qualsevol racó de món. Els mitjans de comunicació no poden demanar transparència en aquest tipus de temes, és una demanda infantil i perillosa.

Ara bé el que més m’indigna és que és qüestioni que una força política com IC pugui gestionar bé Interior. En la meva modesta opinió d’exmilitant del PSUC -força originària d’IC- de totes les tradicions polítiques democràtiques catalanes la que té més experiència en qüestions policials és, de llarg, la comunista, per tant la crítica la trobo producte de la ignorància. No saben qui era Enrique Líster? Que li preguntin a Santiago Carrillo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s