El català emprenyat del 2012

Els mitjans de comunicació de Catalunya han creat la figura del català emprenyat. En els darrers mesos han estat milers els articles que s’han escrit sobre el desgast que tindria el PSC -i molt especialment al Baix Llobregat- per l’assumpte de rodalies. A les tertúlies els opinadors habituals -que tenen en comú no agafar mai cap tren- deien el mateix. Com s’ha vist, el desgast ha estat augmentar quatre diputats i el català emprenyat s’ha demostrat que és un individu que viu als mitjans de comunicació però que no té res a veure amb el carrer i que no s’assabenta del que pensen els catalans.

En la meva modesta opinió, però fonamentada en fonts del carrer Nicaragua, els dirigents del PSC han après la lliçó. Es diu que a l’honorable president José Montilla no li agrada sortir als mitjans de comunicació i passa desapercebut. No és cert, el problema és que no té temps. En realitat s’amaga un gran secret, el secret que explica el perquè el PSC li van tan bé les nits electorals de les eleccions generals. Es veu que des de dilluns passat els dirigents del PSC es posen la roba de feina i se’n van així disfressats a treballar des que surt el sol a Montcada. A Montcada? Sí, el mite del català emprenyat va sortir després de l’embolic de la sortida sud dels trens de rodalies a l’alçada de l’Hospitalet, ara es tracta d’anar preparant més esvorancs a la sortida nord de la Renfe per tal que petin d’aquí a tres anys. Arribaran als 30 diputats. Segur.

Per cert algú em pot explicar si quasi tots els partits han perdut votants per què es diu que els votants d’ERC han anat al PSC o a CiU? Només 90.000 dels 341.000 vots que va perdre ERC poden anar al PSC, CiU n’ha perdut 60.000 i IC 50.000. En fi, no entenc com els polítics poden córrer tant a l’hora d’analitzar els resultats i prendre decisions. Jo necessitaria almenys dos mesos.

I finalment, què es prenen els creadors dels eslògans del PSC? “Si tu no hi vas ells tornen”, resumeix perfectament el sentiment general dels catalans. Tenien raó, de fet han estat a punt de tornar, ha anat d’un pèl. Però hi ha gent que treballa calladament a Montcada pensant en el 2012…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s