El món és boig

Mai he cregut en el poder de les enquestes. Sóc dels que pensa que els polítics només fan cas de les enquestes quan els donen la raó, si no les desen en un calaix. Però cal anar més enllà, mai no he cregut en les enquestes en si mateixes, sobretot quan es fan servir en la politiqueria. Ara n’he trobat un cas clar. Llegeixo en una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya que més de la meitat dels catalans no saben quins partits governen el país. Un 48% de catalans enquestats encerten correctament la pregunta, un 30% no l’encerta i un 21 no ho sap. La qüestió és doncs clara, quan veiem titulars que diuen que els catalans aproven o suspenen l’acció del govern, o quan es demana la valoració dels nostres líders polítics, no cal fer-ne cap cas, més de la meitat no tenen ni idea ni de qui ens governa ni de si els líders que coneixen estan al govern o a l’oposició. Per tant diguin el que diguin millor no capficar-s’hi. Com poden valorar amb un 5,2 la gestió del govern de la Generalitat si més de la meitat no sap ni qui compon el Govern? Com sabran si ho ha fet bé en les polítiques de salut o d’educació, etc.?

Però no només els catalans som poc de fiar. Resulta que fa uns dies dos submarins, un de francès i l’altre d’anglès, carregats amb míssils nuclears van xocar a l’Atlàntic. Es veu que després de gastar-se una milionada per no ser detectats, ara en no ser precisament detectables, xoquen entre si. Brillant. Sembla que eren a prop de la península Ibèrica. Diuen que no ha passat res d’important. L’únic que sabem del cert és que ningú a Finisterre va veure un bolet gegant en l’horitzó.

La tercera cosa desconcertant d’aquests dies és que en plena explosió de casos d’espionatge i corrupció al Partit Popular, qui ha dimitit ésÉ el ministre de Justícia del govern del PSOE! A mi no m’agrada la caça i molt menys la caça major. Ara bé, trobo d’una ingenuïtat increïble que algú pensi que els del PP no criticaran el Govern i que faran net de corruptes el seu partit, un cop dimitit el caçador Fernández Bermejo. A més qui més ha reclamat la dimissió és Federico Trillo, el del Yakovlev 42.

I la quarta cosa que m’ha desconcertat aquests dies és que el polític del món que s’ha mostrat més radical contra els banquers ha estat Barack Obama, que els ha insultat públicament acusant-los de pocavergonyes.
La conclusió a què podem arribar és la següent; que no es facin enquestes a persones que no tenen ni idea de res i que els polítics no facin cas de les enquestes; que els submarins nuclears siguin detectables, almenys no xocaran entre si posant en perill mitja humanitat; que els polítics espanyols facin totes les trampes del món, això sí que no vagin a caçar; i que els d’ICV contractin l’Obama.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s