Dispareu sobre els aparells electrònics

Sóc totalment contrari a les noves tecnologies. I encara sóc més contrari a aquells indocumentats que diuen que no són ni bones ni dolentes, que depèn de l’ús que se’n faci. No, les noves tecnologies, i la pila d’estris que hi van acompanyats, l’únic que fan es malmetre la nostra vida. És més són més dolentes com més aparença de benefactores tenen. Neil Postman ja ens deia fa anys que la pitjor televisió és la millor. És a dir el millor documental del canal 33 o el millor programa cultural, és en realitat l’opi més fort, pitjor fins i tot que La Noria. De la mateixa manera podem dir que la millor nova tecnologia la que té millor fama, és en realitat la pitjor.
Algú em pot demostrar científicament que amb tots aquests nous estris ara som més feliços? No, rotundament no!

En sóc, doncs, contrari. Tot i això he de confessar amb molta vergonya que tinc totes aquestes rampoines: telèfon, telèfon mòbil, ordinador, ordinador portàtil, Internet, correu electrònic, bloc, GPS, màquina de fotografiar digital, televisió, vídeo, aparell de TDT, aparell de DVD, equip de so, ipod, SAI, despertador electrònic amb aparell de temperatura interna i externa per ones, carregador de piles, dos aparells de ràdio, etc. Estalvio posar aquí els electrodomèstics, uns altres estris dels quals ja parlaré un altre dia. No dono l’abast. El Diari de Girona hauria de fer un monogràfic i tampoc és això.

Uns estris van amb piles (tot i que gasto piles recarregables), altres amb bateries recarregables, però la bateria del GPS, el mòbil, la màquina de fotografiar i l’ipod són diferents, per tant tinc quatre cables diferents per a cada cas.
A més cal tenir els cables per connectar-se a l’ordinador, però el cable del GPS de muntanya el puc connectar a l’ordinador normal (Això sí després d’ajupir-me fins al darrer racó de l’habitació), però no al portàtil, necessito un aparell que em converteixi el connector que tinc a un UBS, on trobo aquesta eina?
Aquests aparells, però, tenen més pegues, van acompanyats d’uns manuals d’instruccions creats per psicòpates que tenen una lògica impossible. No pot ser que sigui casualitat. Està fet expressament, per fer-nos perdre el temps, la paciència i la nostra autoestima. Si van bé cap problema -no passa quasi mai- agafes el manual i el ?deses a la prestatgeria on els vas acumulant. A les cases ja no hi ha prestatgeries de llibres ara només hi ha manuals. És el que vol el Bill Gates, que només llegim llibres plens d’instruccions surrealistes.
Mentre anem llegint manuals i intentant que els trastos funcionin entre tants cables, bateries i endolls, la vida es va escolant sense remissió i sense sentit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s