A les velles preguntes: D’on venim? On som? On anem? Ara hi hem d’afegir nous enigmes, nous pous insondables. Comencem pel tradicional enigma de la llum de la nevera. Com sabem que la bombeta de la nevera s’apaga quan la tanquem? És que algú s’hi ha quedat a dins per comprovar que en realitat no continuem pagant a les elèctriques per una llum innecessària?
El segon enigma es refereix als SMS. On van a parar els SMS que envies sense voler a un telèfon fix? Els desvien tots a casa del “Vil Gueits”? Desapareixen? Es transformen? Els guarden en un arxiu de SMS que no rep ningú. Quants SMS hi ha en aquest magatzem que anaven dirigits a nosaltres i que mai ens han arribat? Potser algun hagués fet que la nostra vida canviés totalment, i ara s’està allí, sense que ningú l’hagi llegit mai.
El tercer és el miracle dels pans i dels peixos al revés. A la Caja de Castilla la Mancha li haurem de donar entre tots uns 9.000 milions d’euros, és a dir 1,5 bilions de pessetes, d’aquests una tercera part els deuen 20 individus. Com s’arriba a tenir tanta confiança en algú per donar-li 100 milions d’euros o més, com al Sr. Martín o com al Sr. Sanahuja?
El quart es refereix als e-mails que envies i que sembla que mai reben resposta. El telèfon era molt millor, si trucaves i parlaves amb una persona almenys era impossible que després digués que no havia parlat amb tu, corria el risc de tenir fama de sonat. Ara amb els mails la cosa ha empitjorat. Crec que hi ha molta gent que l’únic que fa quan engega un ordinador és esborrar els mails abans d’obrir-los. D’això en diuen l’era de la comunicació. Milions de persones escrivint correus i milions esborrant-los.
El cinquè és una simple comparació. Com és que no hi ha diners per cobrir els costos del desplegament de la llei de dependència i en canvi volen reduir els impostos i donar diners il·limitadament als bancs, han començat per 150.000 milions d’euros. Per què no se’ls obliga a guardar part dels guanys d’anys anteriors per pagar els deutes d’ara? No és el que fem tu i jo amic lector?
El sisè es refereix als blocs. Quan un bloguer es mor, quant de temps estarà penjat aquell bloc mort? Hi ha cementiris digitals? Qui se n’ocupa? Hi ha al final un enterramorts d’arxius digitals que borra els blocs dels morts? No en conec cap, però m’han dit que n’hi ha algun.
El setè es refereix a la senyoreta que des del satèl·lit va mirant per quina carretera vas i t’avisa cap a on has d’anar en cada encreuament, d’on és? Per quina empresa treballa? Quants dies s’està allí dalt? És la versió postmoderna de l’àngel de la guarda?
Twitter
Els meus tuitsOn em pots trobar
Lloc publicació
-
Entrades recents
- La proposta espanyola punk
- Països frugals? No fotem
- No hi ha crisi del règim del 78?
- Per què demanen la dimissió de Pablo Iglesias?
- El neoliberalisme és moralment indecent
- Vergonya de ser català
- Desorientació suïcida
- El que hem après amb la Covid
- Pablo Iglesias demana excuses, no calia
- Madrid desperta?
Amics
- Albert Aixalà
- Ana del Frago
- Andreu Bosch
- Andreu Caballero
- Andreu Espasa
- Anna Simó
- Antoni Moragas
- Antonio Balmón
- Antonio Fraguas “Forges”
- Àngela García
- Àngels Martínez Castells
- Òscar Riu
- Biel Mesquida
- Carme Figueras
- Carod-Rovira
- Cil Buele
- Consol Prados
- Daniel Cámara
- David Serrano
- Elena Valenciano
- Elsa Blasco
- Ernest Benach
- Ferran Bello
- Guillem Espriu
- Joan Ferran
- Joan Josep Nuet
- Joan Puigcercós
- Jordi Miralles
- Jordi Ribó
- Jordi Terrades
- Josep Maria Álvarez
- Josep Maria Balcells
- Josep Maria Rañé
- Josep Maria Terricabras
- Josep-L. López Bulla
- Lliga per la Laïcitat
- Lluís Monerris
- Lourdes Muñoz
- Manuel Moreno
- Miquel Iceta
- Miquel Pueyo
- Olivié Bayón
- Paco Aranda
- Pasqual Maragall
- Pau Solanilla
- Raimon Obiols
- Ramon Bassas
- Sandro Maccarrone
- Sara Mulet
- Toni Comín
- Toni Salado
- Víctor Francos
- Vicenç Navarro
- Xavi Cutillas
- Xavier Ferrer
Entitats amigues
Meta
Arxiu
RSS i Marcadors Socials
Que gran ets, Jordi! Una reflexió més real impossible.
Ahora tenemos que encontrar quien responde a las preguntas. Muy bien Jordi hablando de estas cosas me alegra la vida.