La dieta de l´enciam

Una amenaça de depressió col·lectiva recorre Catalunya i està a punt de sotmetre tot el país en un autèntic desconsol. La gent es pregunta què es pot fer per arribar als dies de sol i platja amb un ventre pla. Aquests dies la meitat de catalans i catalanes s’estan plantejant com afrontar els dies de platja, sembla que tothom està preocupat per unes protuberàncies rodones que voregen tot el tors. En alguns casos és una mena de pneumàtic sol; en d’altres, de diversos pneumàtics concèntrics. És estrany que un fenomen natural com aquest creï tanta ansietat. No ho entenc. Estudiem-ne les causes i les conseqüències.
Ha fet furor una dieta anomenada dieta de l’enciam: escarola, cabdells, fulla de roure, fulla de roure blanc, iceberg, meravella d’estiu, carxofet, llengua de bou, sucre, escaroler, arrissat vermell i morella. I per extensió, de qualsevol verdura amb forma de fulla: col, ruca, creixens, xicoira, colrave, col xinesa i tota mena de fullam verd.
Es diu que això amanit amb sal i oli d’oliva del país és una de les millors dietes per reduir el pes i per poder encarar millor els temps quan anem amb la panxa a l’aire. La gent porta anys i panys fent aquesta dieta i encara no s’ha trobat cap català o catalana a qui li hagi donat resultat. Quin és el problema? Un il·lustre nutricionista desconegut, de nom Josep, me l’ha explicat. Per raons òbvies -porta la contraria a tot el seu gremi- he d’amagar el seu cognom. Resulta que una ingesta excessiva de fulles verdes -s’entén per excessiu més de tres fulles al dia- provoca l’anomenat “efecte vaca” que és el següent: com que només tenim un estomac en comptes de diversos com aquests animals tant aficionats al verd, les fulles es van enrotllant totes una a una i van fent una mena de cilindres concèntrics. El cos reacciona malament ja que es veu desbordat de tanta verdura. Llavors pot provocar dos efectes o et vas tornant gradualment verd o, ajudats per l’oli, es van situant a la panxa en un o més rotlles. Aquesta és l’autèntica gènesi del mitxelín.
Començàvem l’article dient que la meitat dels catalans estava preocupat pel sobrepes, no hem dit que l’altra 50% tingui un pes acceptable, o bé no pensen anar a la platja o simplement ja saben que no hi ha res a fer, també n’hi ha de ximples que pensen que així floten millor.
Però no us preocupeu, ara que tots acabarem a l’atur haurem de fer règim a la força i ens aprimarem gràcies als psicòpates de Wall Street.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s