Nens i nenes a les aules?

Escriure sobre la coeducació em resulta molt complicat. En el seu moment vam lluitar per l’aplicació d’aquest valor a l’escola però ja no recordo els arguments. Em passa el mateix amb temes com l’avortament, la llibertat de consciència, la religió a l’escola, la virginitat i el matrimoni, els matrimonis gais i un munt de problemes i temes que de tan bàsics ja no sé per què els defensàvem. Pel que es veu no sóc l’únic a qui li passa. Després de rumiar molt, sí amic lector, de tant en tant penso, m’he recordat d’algun argument que ens feia defensar ja fa molts anys que els nens i les nenes anessin junts a les aules.
Hi havia temps on nens i nenes no anaven plegats a les aules, els homes mataven les dones perquè les consideraven seves i mai eren condemnats, la societat considerava les dones una cosa similar a un discapacitat mental o un nen -els homes no les coneixien-. Podeu pensar: ara les maten igual. No ho sabem, abans eren crims passionals i no els comptaven, i als diaris només en podia sortir un per setmana a El Caso. Ara que quasi tots els nens i les nenes van junts a l’escola als homes que maten dones se’ls condemna a llargues temporades a la presó.
Van ser les feministes, qui van proposar que les nenes anessin a l’escola primer i que nenes i nens anessin junts després. Consideraven aquelles feministes com Ángeles López de AyalaTeresa Claramunt a inicis del segle XX que només hi hauria una igualtat real si les nenes tenien dret a estudiar i si es relacionaven de forma natural des de la infància amb els nens. Quines coses més estranyes! Quines reivindicacions més radicals! O bé ara ja no hi ha feministes o bé no tenen altaveus per fer-se sentir, però les trobo a faltar en aquest debat.
Ara ha estat, per fi, el govern d’extrema esquerra de Cantàbria governat pel marxista-leninista Partido Regionalista de Cantabria qui ha donat el primer pas i ha retirat les ajudes a una escola segregadora. Miguel Ángel Revilla, l’Olivier Besancenot espanyol, ha considerat que no es poden donar diners a escoles que separen els nens de les nenes. Crec que, a més, hauria de ser anticonstitucional. L’Estat ha de protegir la infància.
No ens enganyem, separar els nens és un atemptat decidit contra les dones, contra la intel·ligència, contra el progrés de la humanitat i contra la decència. Alerta, tornarem a segregar els nens, després considerarem que la igualtat home/dona no cal, després tornarem a la condició de menors d’edat a les dones, que necessitaran permís del marit per viatjar, treballar o obrir un compte corrent. Qui avisa no és traïdor.
Eren aquests els arguments?

One response to “Nens i nenes a les aules?

  1. M. Assumpta Baig i Torras

    M’agradat molt. Jo en el blog també vaig escriure sobre escola diferènciada, aquest nom tan correcte per no dir escola segregada.
    Cal lluitar no sols per avançar, sinò que fins hi tot per mantenir i no retrocedir. Quins mals vents que bufen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.