Fascinació per Corea del sud

Tinc una amiga que està fascinada per les telesèries de Corea del Sud. Es veu que les baixa d’Internet, i s’hi ha ben enganxat. Quan me la trobo, sort que viu a Brussel·les, sempre t’explica coses d’aquest país. Jo no me’n sé avenir. La dèria és tan important que fins i tot ha arribat a un punt que els seu company li ha regalat un viatge a aquest estrany i llunyà país. De tornada encara m’explica més meravelles. Resulta que és un país súper net, ningú tira res al carrer, la gent és molt atenta, simpàtica i respectuosa.
Fins fa poc estava tan sorprès d’aquest tret de la personalitat de la meva amiga com de l’anunci on es veu que un Peugeot, el 3008, té una cosa que es diu Grip-control. Un clar error de màrqueting. Creieu que algú serà tan insensat de comprar un cotxe amb la grip incorporada?
En fi llegint l’altre dia el diari, tot d’una em vaig adonar que la meva amiga havia copsat alguna cosa a Coreu del Sud que a tots els altres se’ns havia escapat. Potser vosaltres lectors ja us heu adonat.
Resulta que un expresident de Corea Roh Moo-hyun sospitós d’haver rebut suborns s’ha suïcidat. Espectacular! Quin país més interessant aquest on quan un polític té mala consciencia se suïcida!
Aquí no, aquí hi ha algun polític que ha dit que està en política per folrar-se i el van fer ministre, com Eduardo Zaplana. Per una qüestió de formes se’n va salvar. Altres porten temps acusant-los en desenes de judicis, com a Carlos Fabra president de la Diputació de Castelló i encara guanya vots. Uns es fan vestits de 6.000 euros que li paga amb bitllets de 500 euros una persona que fa negocis amb la institució que dirigeix i tampoc passa res. Francisco Correa, amic personal d’Alejandro Agag, gendre de José Maria Aznar, i testimoni del seu casament està acusat de trenta mil malifetes i no passa res, diuen que de tot plegat en té la culpa l’oposició i els jutges, que els tenen mania.
Si Espanya s’assemblés a Corea hi hauria una epidèmia de suïcidis.
Potser la meva amiga el que vol és que cada dia tot esmorzant ens assabentem que els polítics acusats amb raó de corrupció se suïciden. Quina insensatesa! Resultaria que hi hauria un col·lapse de les funeràries que no donarien l’abast amb les desenes i desenes de polítics inculpats en el cas Gürtel.
No, aquest país no és com Corea, aquí queda bé qui fa trampes, es relaciona amb mafiosos i es fa ric, aquí el que es condemna és qui compleix les seves obligacions ciutadanes i es manté pobre, la gent considera que és tonto.

2 responses to “Fascinació per Corea del sud

  1. Evidentment, aquí la gent critica els polítics, però quants d’aquests criticaires no obrarien pitjor que ells? Aquest és un país (Espanya i olé)que en el fons admira el lladre de guant blanc, admira els Julian Muñoz. A més dels futbolistes, toreros, “artistes”, putes de luxe i trafiques diverses…

  2. Ara bé, tampoc cal ser de dretes per ser criticat. Algú recorda que algun polític del PSOE se suicidés arran de l’afer GAL? Al contrari, van trauré pit tant com van poder. I van fer patriotisme espanyol a gavadals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s