Visca l´impost de successions!

Sóc dels que pensa que notícia és allò que un periodista considera que ho és. O millor dit allò que el propietari del mitjà considera que és notícia. O millor dit, el que l’interès econòmic que hi ha darrere del mitjà considera que es pot dir, que convé dir o que cal callar. O vés a saber.
Considero, com Henry David Thoreau, que no hi ha pràcticament notícies que valguin la pena, de fet ell considerava l’any 1854 que la darrera notícia real i de certa substància per a Anglaterra havia estat la revolució de 1649 (amb l’execució de Carles I), ni tan sols no li semblava noticiable la revolució francesa.
Per aquesta raó de tant en tant m’agrada agafar retalls vells de diaris i parlar-ne. En vaig guardar un del 15 de febrer de l’any 2001.
En el retall se’ns diu que un grup de 120 persones dels EUA ha fet un manifest oposant-se a la idea del geni de la política i la cultura George W. Bush d’abolir l’impost sobre transmissions patrimonials. I què té d’estrany que un grup de radicals s’oposi a l’herència, deveu estar pensant. No res, el xocant del tema és que els 120 firmants del manifest eren  multimilionaris! Es tracta de gent David Rockefeller, Agnes Gund i Ben Cohen. Gent com George Soros o el pare de Bill Gates, William H. Gates, Warren E. Buffet també fan campanya tot i que el darrer el manifest li sembla massa suau.
Afirmaven que abolir aquest impost afavoriria només aquells hereus que ja són molt rics i en no ajudarien les famílies que no arriben a finals de mes. Diuen que caldria que n’estiguessin exempts la gent normal fins a un límit, per exemple un milió de dòlars, però els més rics que paguin, ja que si no caldria reduir despeses socials o augmentar els impostos de tothom, pobres inclosos.
Aquí a Catalunya hi ha un corrent que diu que ja que els rics no paguen l’impost de successions, doncs traguem-lo a tothom. És un argument molt trampós. Caldria dir que el tornin a posar als més rics, és un escàndol que un pobre hagi de pagar una morterada per heretar el pis de 50 m2 del pare i en canvi el propietari d’una empresa familiar multimilionària no pagui res.
Fem-lo exempt per als pobres i tornem-lo a posar per als rics. És just i necessari. Com deia aquell, darrere les herències de les grans fortunes sempre hi ha assassinats i corrupció. Almenys que paguin!

2 responses to “Visca l´impost de successions!

  1. Xavier Andreu Casañas

    Tens tota la raó. Llàstima que els que legislen no trepitjen de peus a terra. Les decisions polítiques haurien d’afavorir els ciutadans amb rendes més baixes. Continues en forma, Jordi. Felicitats!

  2. Ahir es aprovar la seva reducció i no eliminació. Jo he escrit pq estic en contra d’aquest impost al meu blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s