Socialistes no practicants

Haurem de patentar una nova categoria sociològica, es tractaria dels “socialistes no practicants”. Un bon exemple és Manuel Valls, un dels líders del partit socialista francès. És un d’aquests líders que per tal de manar és capaç de trencar-ho tot i entregar el país a la dreta. Primer és ell, després, ell i al final, ell. Del poble, de les classes populars, no en sap res ni li importa gens. Reconeix que és ambiciós, no sembla mala cosa. El problema és que l’ambició sigui el primer i únic valor a defensar. Aquest gran pensador de l’esquerra europea diu coses com “la paraula socialisme està desfassada, cal inventar una altra cosa”. Apa! A la merda dos-cents anys de lluita del moviment obrer, així, de cop, sense anestèsia! Diu que cal passar “d’un vell partit a alguna cosa totalment nova”, l’única cosa que diu del nou projecte és que cal que hi siguin… els centristes! Com si ell fos d’extrema esquerra! Està content que diguin que és un Sarkozista d’esquerres, quina bajanada! Imagineu ara que diguéssim que tal dirigent d’esquerres ha de ser un Aznar d’esquerres. Quines collonades es diuen en política avui dia! Diu que el mal es deu a “al superego marxista, la mala consciència d’esquerres pesa constantment”. Per tenir mala consciència cal tenir consciència, sentiments, vergonya, valors, coses que no sembla que tinguin aquests socialistes no practicants. La seva proposta és “hem de reinventar la frontera entre la dreta i l’esquerra”, per aquest camí inventarem que dos i dos no són quatre, com deia el gran mestre del surrealisme i la postmodernitat, José Mari, “és necessari desmitificar la idea mateixa de causa”.
A veure si ens entenem, si creu que el socialisme esta acabat i és un error, si creu que no hi ha diferències entre ser d’esquerres i de dretes, si creu que el candidat de dretes és collonut, llavors el diagnòstic és clar, aquest noi s’equivoca de lloc, d’hora i de partit. Potser una mica d’ajuda especialitzada el farà adonar que és un paio de dretes. El problema és que no ho sap, no deu tenir ningú que l’estimi al seu costat que li ho pugui dir. Alerta! No hi ha cap mal que hi hagi persones que a mesura que van envellint es facin de dretes, només faltaria. Ara bé, no existeix el dret, ni és raonable, que la gent de dretes lideri partits d’esquerres.
D’individus així, també n’hi ha per aquí, per exemple, Carlos Solchaga, que deia fa poc, tot criticant Zapatero que “el govern és un òrgan col·legiat”. Ho diu per com van sortir del govern Felipe González,Miguel BoyerAlfonso Guerra? O per la frase “gat blanc, gat negre, l’important és que caci ratolins -i afegeixo jo- encara que surti unRoldán?” Quina poca memòria. A mi m’agrada la Martine Aubry quan va dir a Manuel Valls: “o calles o te’n vas”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s