Drets d´autor: la solució

Hi ha un gran debat sobre els drets d’autor. Es diu que la gent no vol pagar per la cultura. Trobo que és una curiosa i estranya forma de veure aquest tema. La gent es baixa pel·lícules, llibres i cançons gratis, diuen. Em declaro objector a tota aquesta falsa línia argumental.
Amb el tràfic d’Internet -legal o il·legal- s’enriqueix molta gent. S’enriqueix Telefònica, i les altres telefòniques del món, els fabricants d’ordinadors, els que fan el software -especialment el Vil Gueits-, els que munten webs, els anunciants, les constructores que posen el cable esventrant totes els voreres dels pobles i ciutats del país, els que fabriquen antenes, els que munten les antenes de telefonia, les comunitats de veïns que cobren per tenir les antenes, els fabricants de mòbils, els fabricants d’impressores, d’altaveus, de televisors, de cables, les empreses elèctriques sense les quals tot el que he dit no funcionaria i un llarg etcètera.
No és veritat que la gent no pagui, la gent paguem a tots els que he citat abans. O potser coneixeu algú que li hagin regalat un ordinador, o el Vil Gueits li hagi donat gratuïtament alguna cosa? Telefónica us ha regalat mai un pernil?
La gent paga per tot i molt. El problema quin és? El problema és que els que fan negoci amb els drets d’autor, no volen pagar. Els diners hi són i el negoci existeix i funciona. Aquí el que passa és que criminalitzem els ciutadans i els diners no arriben mai als autors.
Penso que els de la SGAE s’han equivocat i haurien d’acomiadar els responsables de màrqueting. Haurien de saber diferenciar el negre del top manta -per cert els posen dos anys de presó i mentrestant el Millet corre pel carrer- i els estafadors dels drets d’autor. Per què no posen denuncies contra les empreses que fabriquen els aparells per copiar els CD i els DVD? Per què no denuncien que el frau es fa en les autopistes que posa Telefònica? Per què són massa poderosos?
La solució és fàcil. Per les línies de telefònica, passen, anem a suposar, 3 milions de pel·lícules al dia i 4 milions de cançons, doncs que paguin. Algú creu sincerament que sense baixar-se tota mena de coses la gent tindria a casa seva banda ampla? Per què necessitem la banda ample si no és per baixar-nos aquest tipus de producte? Per enviar-nos poemes? Tots els catalans i catalanes s’han tornat poetes i poetesses de cop?

Anuncis

4 responses to “Drets d´autor: la solució

  1. Bona aquesta, avui has fet una pila d’amics

  2. Excel·lent!

  3. Francisco Cobacho Casas

    Concreto, claro y directo.
    Un abrazo.

  4. Algú ha visitat l’exposició “Una esperança desfeta” al Museu d’Història de Sabadell? A mi m’ha decebut. És molt light. Digne del govern de funcionaris que mena la ciutat. Digne d’aquells que repudien la memòria històrica, no fos cas que es trepitgin ulls de poll franquistes que la transició i la Constitución van indultar i van fer bons, i van convertir en demòcrates de tota la vida. Hi vaig veure una llista de víctimes, però no la de botxins. L’únic botxí esmentat és en Franco, però i els botxins locals? Qui eren els caps de Falange a Sabadell, quins van ser els alcaldes, quins els que desfilaven per la Rambla braç alçat hostiant els que no s’aturaven i no alçaven el braç? Quins eren els jutges que enviaven a la presó els insubmisos? I els policies? I els capellans que ho toleraven amb “resignació” cristiana? Jo no en vaig veure els noms d’aquests. Que és que encara hi ha por? Que és que encara són vius, ells o els seus hereus? Que no és políticament correcte, parlar-ne?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s