Equivocar-se o encertar-la

Hi ha persones que es pensen que tenen idees clares sobre el sentit de la seva vida. És més, pensen que la seva vida té sentit. És un tipus de gent molt pretensiosa que, a més, també opinen sobre com les altres persones haurien d’enfocar els seves vides. Quanta inconsciència, quanta incultura, quanta irresponsabilitat!
Sabem el que en realitat ens pensem que sabem? Crec que, si som sincers, haurem de dir que no. La vida és plena de misteris. Si ens mirem a nosaltres mateixos ens adonarem, sense grans esforços, que  no sabem massa per què fem les coses. És més, quan ens pensem que fem les coses argumentadament normalment ens equivoquem. I, al contrari, quan ens equivoquem en realitat l’encertem. Tot és tan ple de confusions i de miralls trencats!
A vegades pensem en com fer les coses amb molt de seny, ens parem, reflexionem, i decidim fer determinada cosa. Al cap d’un temps pensem que potser no calia haver fet allò, ja que era un error i no ens anava bé. Però si passa encara més temps arribem, a voltes, a la conclusió que gràcies a aquella equivocació ara sabem coses que no sabíem. Si estirem d’aquest fil podem acabar pensant que precisament per haver-nos equivocat, per haver-ho experimentat és perquè encertem. Però la gràcia no és encertar, l’essència de la vida tampoc és haver-ho intentat, com diuen els més positius, sinó precisament haver-se equivocat. Sempre és més interessant la persona equivocada, la que la vida li va de mal borràs, que els més convencionals a qui tot els surt bé.
Quant de mal ha fet aquella gent que sempre saben el que cal fer -quina por que fan!- i que a sobre ho diuen a tothom i per últim intenten imposar-ho als altres tant si volen com si no. D’aquí a la dictadura hi va un pas. Els psicòpates són gent que creuen que ells saben la Veritat i la volen imposar a qui no la sap. I a sobre, pel nostre bé! Evidentment ho destrossen tot.
Però si deixem passar el temps a voltes podem arribar a la conclusió que equivocar-se és el millor, ja que els que sempre l’encerten en realitat no saben per què i acaben per desconèixer l’essència de la vida que en realitat sempre li manca part del sentit. Només aprenem dels errors, de les equivocacions, dels desencerts, dels desenganys, per tant podríem arribar a la conclusió que en la pèrdua està l’aprenentatge, el creixement personal, la desalienació, en definitiva en el camí al coneixement. De fet podríem arribar a pensar que una equivocació en la vida és una via ampla cap a la felicitat.

Anuncis

One response to “Equivocar-se o encertar-la

  1. Per fer-te feliç a partir d’ara haré de dir-te que etàs molt equivocat? Qui estarà equivocat en aquest cas seré jo… felicitats mútues!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s