Descodifiquem

Pedro Nueno escriu a La Vanguardia un article del qual destaquem tres fragments: “Dejémonos de tonterías (diagonales, garzones, huelgas y manifestaciones con altavoces chinos, tribunales supremos, prejubilaciones, traducciones simultáneas en el Parlamento y cambiar aceras, que están bien)”. Això vol dir: no preguntem res als ciutadans, deixem de preocupar-nos de jutjar el franquisme, és a dir despreocupem-nos de l’ètica a la política, que el poble s’expressi amb vagues i manifestacions és molt emprenyador i no cal fer-ne cas, tornem a l’Espanya una y grande, no cal que es reconegui el català com a llengua espanyola i no fem més inversió pública a veure si així allarguem més la crisi, que és el que interessa als especuladors.
El segon fragment és el més preocupant: “Nombremos un Consejo de Buen Gobierno, sin renumeración, integrado por 10 personas con buen conocimiento del mundo de la empresa y de la Administración pública, una excelente preparación internacional y los siguientes objetivos”. Trobo increïble que es pugui escriure en un gran diari amb total impunitat la idea que el govern no surti d’unes eleccions. Qui tria les deu persones? L’FMI? Els bancs que ens han dut a la crisi? Fixeu-vos amb “nombremos”, és que el Sr. Nueno és diputat? S’ha presentat a unes eleccions? Acabem amb el joc democràtic? Acabem amb els partits polítics? Aquestes són les mateixes idees que van acabar amb Salvador Allende i van fer possible la dictadura de Pinochet. La idea era que calia imposar una dictadura per tal de dictar un seguit de mesures econòmiques que una democràcia no suportaria. Recordo per als que tenen poca memòria que algunes opositores van ser torturades de forma brutal, algunes de les quals violades per gossos.
Està bé que proposi que els governants tinguin coneixements del món empresarial i de l’administració pública, ara bé, em sembla més rellevant que sigui persones honestes i que representin i defensin els interessos del poble i sobretot, sobretot, que siguin escollides en unes eleccions lliures.
Acaba proposant un seguit de mesures, entre elles acomiadar cent mil funcionaris (suposo que es deu referir a policies, mestres, metges, infermeres, bombers, assistentes socials, etc) i amb només sis mesos de subsidi d’atur. Proposa també el copagament de la sanitat pública, curiós concepte el copagament com si fins ara el pagament el fes la banca suïssa. Per què el senyor Nueno no proposa reduir l’escandalosa despesa en productes farmacèutics? Potser perquè pertany a la patronal de la indústria farmacèutica Farmaindústria? Els rics, no tenen cor?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s