Que no tombin els sindicats

Si hi ha una institució que és criticada per quasi tothom, aquesta és el sindicat. És un costum que deu venir des del primer sindicat, el remença, al voltant del segle XV. Sembla que ha fet fortuna la crítica fàcil als sindicats, no hi ha aturador.
Anem a veure què es diu. La primera crítica és que els sindicats son quatre arreplegats. Doncs si anem a veure els números ens adonarem que entre CCOO i UGT són quasi 250.00 afiliats. No hi ha cap altra mena d’associació a Catalunya amb tanta gent. D’on surt doncs la idea que son quatre gats?
La segona és que només representen als treballadors públics. Resulta que han convocat històricament diverses vagues generals i han paralitzat el país. Es fa això a partir només dels treballadors públics?
La tercera crítica, només defensen els interessos dels treballadors afiliats i no es preocupen de res més, ni dels pensionistes ni dels joves. La gent oblida fàcilment que un dels primers conflictes dels sindicats en democràcia va ser pel tema de les pensions -que curta és la memòria quan interessa!- i els contractes escombraries als joves.
La quarta, que els sindicats ja no tenen la sensibilitat social que tenien abans. Doncs resulta que l’únic obstacle real que han tingut els mal anomenats “mercats” és a dir el capitalisme financer ple d’especuladors, han estat els sindicats que han posat sobre la taula una i una altra vegada, la mortalitat laboral, els dèficits de l’estat de benestar a casa nostra, la precarietat laboral dels joves, el misèrrim sou mínim interprofessional, etc, etc.
La cinquena és que reben subvencions. Sorprenent. El sindicalisme és un valor central d’una societat democràtica i com a tal està reconegut en la Constitució. Així doncs que rebi ajudes Volkswagen ningú ho critica però que en rebin els sindicats per assegurar condicions laborals justes és un problema. Ahhh!
Ja arribem al moll de l’ós. Que la patronal estigui dirigida per un individu que ha fet treballar mesos i mesos a centenars de treballadors sense que els pensi pagar, no és un problema, que algú organitzi la protesta sí. Ahhhhhh!
Alerta, si ens quedem sense sindicats quedarem a la intempèrie, ja no hi haurà aturador. Ara és una reforma laboral, d’aquí uns mesos voldran eliminar les vacances pagades, després la seguretat social, les pensions i per fi que tornem a les cavernes. Estic molt emprenyat, molt, molt i molt. Bones vacances.

2 responses to “Que no tombin els sindicats

  1. No se trata de eliminar los sindicatos sino de que funcionen. Actualmente son funcionarios muy bien pagados, al menos los que mandan, que hace mucho (demasiado) que no trabajan. Manejan demasiado dinero, luego se pierde por el camino. Reciben subvenciones, luego nunca morderán la mano del que paga.
    Han perdido su razón de ser, que no es conseguir más dinero sino elevar el nivel de vida de los trabajadores y por tanto de la sociedad.
    Por tanto deben desaparecer tal y como los conocemos y volver a la esencia por la que nacieron.
    Un saludo.

  2. T’ha faltat acabar amb , PERQUÈ ENS SOBREN ELS MOTIUS EL 29S TOTS A LA VAGA GENERAL! Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.