No patiu per les pensions, us enganyen

La darrera mala pensada que tenen els amos del món és reduir les pensions un 25%, les seves no, que no son milionàries, la dels altres. L’argument és que cada dia hi ha mes vells a causa de l’augment de l’esperança de vida i que per tant en el futur, l’any 2050, no es podran pagar les pensions. El mateix que deien l’any 1980 sobre què passaria el 2010. Aquest any la Seguretat Social tindrà 10.000 milions de superàvit. Cal tenir present que l’any 1975 hi havia unes 500.000 pensions i la major part simbòliques, ara n’hi ha 8,5 milions i tot i no ser suficients representen el programa social de redistribució de la riquesa més important així com el programa de reducció de la pobresa més efectiu.


Vivim en un món on una molt bona notícia, que la gent visqui molts més anys, ho convertim en un problema, bàsicament perquè no és negoci. Ja té conya el tema… O sigui que per ser més competitius al mercat caldria que ens moríssim abans! Imagineu-vos com vivíem fa quaranta anys, l’any 1970, algú es pot imaginar com serà el 2050? A més tots els que diuen que no es podran pagar les pensions estaran morts. L’any 1970 hi havia a Espanya un 21% de persones a l’agricultura i a la ramaderia, ara n’hi ha menys del 3%, a més ara la majoria de la població activa no està al sector secundari, indústria, sinó que està ja al sector serveis. Amb l’augment brutal de productivitat i la quantitat ingent de riquesa que es crea, no podrem pagar les actuals i reduïdes pensions?
El que volen es que tothom es faci plans de pensions privats, el que no es diu és que tothom que s’ha fet plans de pensions privats, si no hagués estat pels governs, s’haurien quedat sense res. O sigui que si en darrera instància la garantia dels fons dels bancs és l’estat, perquè no ho organitza l’estat si ha demostrat que és molt més eficient i garanteix molt millor el pagament de les pensions?
És a dir, aquesta gent troben malament que la gent vulgui tenir seguretat social, pensen que si són pobres i estan malalts millor que es morin (cas dels EUA fins fa poc). A més el sistema econòmic deixat en mans d’aquests cracs de les finances que han creat la crisi i ens proposen que els vells treballin més, fins als 70 anys i els joves que no en treballi cap i estiguin tots en atur fins als 45, això sí, als 50 ja els considerem massa vells per treballar. Per exemple, prejubilem els professors universitaris i als treballadors de TVE o el Banc d’Espanya, llocs on una part important de treballadors voldrien continuar treballant i en canvi acabarem fent treballar els paletes fins als 70 anys. Persones amb aquesta mena d’idees haurien d’estar tancades en institucions especialitzades. Per què no fan a Davos un psiquiàtric a l’antiga i els tanquen

3 responses to “No patiu per les pensions, us enganyen

  1. Joan Comasòlivas

    Tant lúcid i clarivident com sempre, tu. Ja hi toques, ja.
    Comasòlivas

  2. tancar-los al psiquiatric? tinc una altra idea.Primer cal expropiar tota la riquesa d’aquesta gent i després enviarlos als monegros fins que aconsegueixin convertir el desert en una selva amazònica

  3. Molt bé, quan treus l’estilet, apuntes bé! Amb tant Sala Martín i Puigverd s’agraeix sentir paraules sensates.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.