Secrets d´Estat

Realment, en els darrers temps és difícil prendre’s seriosament cap notícia. Ens van dir que l’atemptat de les torres bessones era cosa de Saddam Hussein, cosa molt poc probable ja que en aquells moments estava enfrontat als talibans i a Al-Qaeda. Com que no colava es van inventar que tenia armes de destrucció massiva. Una immensa majoria de nord-americans es creia les dues coses. Amb aquesta coartada es va fer la guerra.

Aznar ens va voler fer creure que l’atemptat de Madrid era cosa dels etarres, de fet encara avui no ha dit el contrari. I molta gent s’ho va creure. Ara ens diuen que la crisi econòmica mundial l’han causada els mileuristes amb les seves patològiques manies d’especular en el mercat de derivats financers. Es veu que aquesta gent té una capacitat d’apalancar les seves compres que fa por. De fet, sort en tenim que els banquers i els constructors, que tothom sap no tenen a veure amb la crisi, ara ens diuen que la solució rau en reduir o eliminar les pensions.
Quan ja em pensava que era impossible trobar més ximpleries, llegeixo en un diari que els EUA van decidir de negociar amb els talibans, aquells contra els quals es feia la guerra, van posar tots els seus instruments a aconseguir aquest fi. Resulta que van negociar durant mesos amb el número dos de la insurgència, el mul·là Mohamed Mansour. Es veu que li van donar molts diners i que fins a tres cops es va reunir amb els responsables de l’OTAN i del govern d’Afganistan. En una ocasió va anar en un avió de l’OTAN del Pakistan a Kabul i es va reunir amb Hamid Karzai. Fins aquí la cosa ja és una mica surrealista ja que en la darrera reunió un que passava per allí va comentar que el tal Mansour no feia la mateixa cara que el que ell havia conegut. Els serveis d’intel·ligència (és fàcil fer broma sobre el nivell que deuen tenir) van acabar descobrint que els havia pres el pèl.
Aquests dies veiem astorats com els governants de mig món critiquen les filtracions de milers de documents de Wikileaks, la gent creu que intenten que no es publiquin perquè pot perillar la seguretat mundial, o almenys la seguretat d’alguns països. No us ho cregueu pas, el que intenten és que no es noti que en realitat són una colla de persones indocumentades que són capaces de fer una ?guerra però no saben amb qui negociar per acabar-la i acabar-ho fent amb el veí de la cantonada disfressat de Mansour. Ja ho deia John Kennet Galbraith, el secret d’estat és un invent per tal que els inútils no es delatin. Estan bojos, aquests romans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s