El «pocero» de Seseña i els aturats

Que el pocero de Seseña no era una persona a la qual podries comprar un cotxe de segona mà, era una cosa sabuda. Molts, però, no ho van voler veure i alguns altres hi devien estar involucrats atenent a les dimensions de l’imperi que va crear.

Recordem que aquest individu que tenia l’avió i el iot més gran que Bill Gates -no és broma- va voler construir 13.000 habitatges a Seseña, un poblet situat enmig d’un gran sequeral. Òbviament al final aquesta operació ha fet un pet com una gla. S’havia creat un forat econòmic d’unes dimensions colossals, d’aproximadament 950 milions d’euros. El deute d’aquest individu equival als diners que costarien els 426 euros durant un any als 900.000 aturats espanyols a qui se’ls ha acabat el subsidi!

Resulta que fa un temps set bancs i caixes d’euros s’ha bescanviat 2.000 habitatges per un deute de 800 milions d’euros. Per què aquests bancs i caixes van donar crèdit per tants diners a aquest promotor immobiliari? No sabien que estava venent fum? Sota quins avals els van concedir aquests préstecs milionaris? Quines empreses van taxar els pisos?

El que sabem és que es van donar crèdits sense avals solvents i que les taxacions eren estranyament desorbitades. Sabem que al final pagarem tots nosaltres el sanejament de les entitats financeres sense que cap dirigent bancari estigui a la presó com reclama insistentment Joseph Stiglitz -exvicepresident del Banc Mundial?-. Tampoc hi ha cap empresa de taxació tancada, ni cap dirigent encausat.

I per si tot plegat fos poc, no ha dimitit Miguel Ángel Fernández Ordóñez governador del Banc d’Espanya i en teoria el responsable de vigilar la irresponsabilitats dels bancs. A més aquest individu, senyor seria excessiu, té la barra de donar lliçons al Govern i al país.

Però si encara no esteu prou escandalitzats resulta que Francisco Hernando -el pocero- deu a una empresa seva -Onde 2.000- 10 milions d’euros! He anat al Banc de Sabadell a veure si em puc fer un crèdit a mi mateix d’un milió d’euros i m’han dit que si estava boig.

El més sorprenent és que aquest individu no està a la presó ni en un hospital psiquiàtric. No només això, sinó que ha intentat posar a la presó els alcaldes i regidors honestos que s’hi han enfrontat, davant de la passivitat de massa jutges i massa dirigents institucionals. Estan bojos, aquests romans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s