DRETES I ESQUERRES

En una societat democràtica hi ha d’haver llibertat i en l’exercici de la llibertat hi ha d’haver pluralitat i en aquesta pluralitat no hi ha més remei que pensar que hi ha opcions de dretes i opcions d’esquerres.
Doncs bé, de sempre hi ha hagut persones que qüestionen que es pugui ser d’esquerres. Als darrers temps ha tornat la moda dels que diuen que no hi ha diferències entre la dreta i l’esquerra i que és qüestionable que l’esquerra sigui progressista. A mi em sembla molt bé que la gent sigui de dretes, el que m’empipa és que les persones no s’atreveixin a ser sinceres.
En què es diferencien les idees de dretes de les idees d’esquerres? En moltes coses. Els rics i poderosos construeixen una cultura de classe dominant que intenta que es reprodueixin les desigualtats en la societat. Per exemple, és partidària de les escoles privades perquè se les pot pagar. És partidària de la sanitat privada perquè se la pot pagar. No li interessa pagar impostos ja que els rics acaben essent tots un malalts ludòpates, tenen molt diners però mai els sembla que en tenen prou. Són especialment contraris a l’impost sobre el patrimoni i el de successions, ja que volen que els seus fills heretin la situació de privilegi que han aconseguit ells. No els interessa que els emprenedors tinguin un espai. Són contraris a l’escola pública, a la sanitat pública, a les pensions, als subsidis d’atur, a les polítiques d’habitatge social, a la protecció del medi ambient -els costa calés diuen i impedeix la producció-, a la Universitat pública, als trens i als transports públics en general i a qualsevol element de l’estat de benestar.
Això vol dir que tots els rics son malparits? No necessàriament, però tot i que és difícil que passin pel forat de l’agulla, el cert és que hi ha malparits d’esquerres, és clar.
Ara bé, en general no entenen que hi hagi pobres, no els veuen, en viuen lluny i només es relacionen entre ells i només es casen entre ells. No es volen contaminar.
Ho fan per mala fe? No necessàriament, tenen els diners a ?Suïssa -com el Millet- per por al poble català, per si de cas, ja que la seva mala consciència en el fons els fa pensar que si el poble s’adona de la seva miserable actitud potser algun dia s’emprenyarà.
Si al final tots hem de pensar igual -és a dir, hem de ser tots de dretes-, llavors arribarem a la conclusió que va ser inútil lluitar per la democràcia i la llibertat, ja que sense opcions reals la llibertat és impracticable.
Tot i que admeto que potser estic equivocat, demano a la gent de dretes que accepti la seva condició i deixi de dir que no hi ha possibilitats de ser d’esquerres ni idees d’esquerres!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s