Els Pirmi i l´escala de valors

Aquest estiu estan passant tantes coses que he trucat al director del diari per tal que em deixi escriure una columna cada dia, o dues. Sortosament per a vosaltres m’ha dit que no.
Quan falla la família nuclear, quan falla la família dispersa, quan falla l’escola, quan falla la comunitat, quan falla tot, llavors intervenen els serveis socials i a voltes s’acaba concedint un PIRMI. Estem parlant de quantitats al voltant de 400 o 600 euros. Normalment es tracta de famílies amb fills. Es pot viure amb aquestes quantitats? Pagar un lloguer? Menjar i vestir?
Doncs bé, aquest estiu se’ns ha estat dient que hi havia molta corrupció en la recepció d’aquestes ajudes socials. Al·lucinant.
Vivim en un món que és a l’inrevés del que m’agradaria. Imagineu que teniu 34.000 persones que malviuen al límit de la societat amb un PIRMI. Imagineu que hi ha algun cas que fa trampa.
Imagineu que al mateix temps rebeu una llista dels 651 espanyols que se’ls ha descobert que tenien il·legalment diners a Suïssa. Penseu un moment i digueu-me qui investigaríeu primer, els defraudadors de la Hisenda pública o els receptors del PIRMI?
La resposta institucional ha estat brutal. Als delinqüents de Suïssa se’ls ha enviat una amable carta en la qual se’ls instava a regularitzar la seva situació amb la hisenda pública.
En el cas dels 34.000 PIRMIS, s’ha decidit al mes d’agost -poden fer vacances dels delinqüents multimilionaris però no els pobres que reben 400 euros, molt bonic- enviar-los un xec en comptes d’una transferència bancària. S’ha explicat que alguns pagaven amb el PIRMI determinades coses -no crec que sigui constitucional haver d’explicar en què es gasta la gent els diners- i que a més, el 27% són marroquins. Ahhhhh! Ja hem trobat els sospitosos habituals de Casablanca (Que consti que si s’han de revisar els PIRMI, que es revisin, però tranquil·lament al setembre o l’octubre).
Un d’aquests defraudadors és Emilio Botín i tota la seva família. Ha fet “voluntàriament” una liquidació a la hisenda pública de 200 milions d’euros. És a dir, 33.000 milions de pessetes. Sensacional! Deu equivaler a tot el programa d’atenció social a Catalunya. I sense que se l’investigui!
A partir d’estafar 120.000 euros, a Espanya es pot anar a la presó. Botín ha estafat 8.333 vegades aquesta quantitat i no és a la presó. Això sí, investiguem els del PIRMI. Brillant.
El que està passant és tan bèstia que no me’n sé avenir.

Anuncis

One response to “Els Pirmi i l´escala de valors

  1. Han girat el món!
    És la seva manera de marejar la perdiu i crear blancs falsos així queden a cobert i continuant fent-se la butxaca més grossa cada dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s