Elogi del capità del ´Costa Concordia´

Aquests dies hi ha un clam contra el Francesco Schetino capità del vaixell Costa Concordia. No puc entendre aquesta estranya forma de procedir contra ell, crec sincerament que està en contradicció amb la majoria de les opinions que es donen en relació amb tota la resta de temes. M’explicaré: Es diu que el capità es va apropar a la costa per saludar la gent i fer sonar les sirenes, sembla que va ser un gest cara a la família del maitre de l’hotel Antonello Tievoli, que vivia en aquella illa. Se’l critica dient que si el vaixell no era seu no podia decidir canviar la ruta, la qual cosa posava en perill tota la tripulació i el passatge. També es critica que fugís de bon principi. Diuen que li demanaran quinze anys de presó per naufragi i abandó del vaixell. Francament no ho entenc, és una gran hipocresia. Està en total contradicció amb totes les opinions que es donen per a tots els altres temes. Vegem-ho.
Per quina raó el capità del vaixell es podia apropar a la costa per saludar a qui li dóna la gana, quan a més el vaixell no és seu? Perquè sí. Els gestors de Lehman Brothers tampoc són els seus propietaris i fent tota mena de bestieses van fe encallar el banc. Es pot argüir que va posar en perill 4.229 passatgers dels quals 11 han mort. I què? Amb una tercera part del que va costar el primer dels tres sanejaments amb diner públic d’AiG es podia acabar amb la pobresa extrema al món, un dels objectius del mil·lenni de l’ONU, és a dir que no es moriria de fam ningú al món, com es pot veure, molts més morts que tots els passatgers del vaixell.
Però hi ha més, quant paguen al capità? Es suficient perquè arrisqui la vida per salvar el passatge? Crec que no. Si Schetino fa una avaluació del cost/benefici que li suposa o bé mantenir la feina o bé morir salvant la gent, el resultat és molt clar, més val estar a l’atur. Així pensen els neoliberals. No crec que el comportament del capità difereixi massa del dels directius del sistema financer mundial de Lehman Brothers, AiG, Goldman Sachs, Standard & Poor’s, BBVA, etc. Són gent que dirigeix unes empreses que gestionen uns patrimonis que no són seus i que estimben les empreses, obliguen els països a salvar-los injectant quantitats de diners pornogràfiques i després els critiquen que s’hagin endeutat per salvar-los i els imposen els deures d’acabar amb la sanitat pública i l’educació pública, amb la qual cosa acabarem per ser més pobres, més analfabets i a més es començarà a morir gent de malalties que es curen. El que passa als EUA. El capità al costat d’ells és un escolanet, un aprenent de neoliberal. Proposo que el facin comissari europeu de la Marina o vicepresident del Banc Central Europeu.

Anuncis

2 responses to “Elogi del capità del ´Costa Concordia´

  1. Retroenllaç: Elogi del capità del ´Costa Concordia´ |xcat.cat

  2. Joan Comasòlivas

    C……! Et vas afinant, noi, com el bon vi amb el pas del temps. Boníssim!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s