L´avantguarda és a València

Fa uns dies un amic em va dir: “Hi ha un merder a València de nassos!”. Bé, no va dir “de nassos”. Em va explicar que a l’institut Lluís Vives van fer una concentració pacífica davant del institut i que va anar-hi la policia estossinant a tort i a dret. Les imatges són sensacionals.
Aquesta setmana el conflicte s’ha estès per tot. Hi ha altres instituts -per exemple a Sabadell- on també es passa fred i en d’altres s’han de portar el paper higiènic de casa. Francament no creia que mai visqués en un país on es passa fred en un institut.
Al juliol passat, en la conferència inaugural de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya, Concita De Gregorio, en aquells moments directora del diari L’Unità, va dir “ara el tercer món ja som nosaltres”. I estem començant a viure-ho.
Però hi ha més, el cap de la policia de València, el neofeixista Antonio Moreno, va titllar els pobres nois i noies de 15 i 16 anys d'”enemigos”. El ministre no ha tingut nassos de destituir-lo. La gent recorda que la policia està al servei dels ciutadans com deia una cançó de Francesc Pi de la Serra? Que valents que són amb nois i noies desarmats!
Estic quasi segur de no equivocar-me i m’atreveixo a fer una predicció, aquests nanos del batxillerat són l’avantguarda. Ens han demostrat moltes coses. En primer lloc una certa capacitat crítica, en segon lloc una presa de consciència, en tercer lloc mobilització. I una gran maduresa a l’hora d’enfrontar una violència policíaca tan desmesurada. Bravo!
Walter Benjamin ens diu que “la cultura del futur és l’única meta de l’escola”. Potser entre tantes notícies negatives, moltes coses fan bé els mestres de les nostres escoles i instituts. Tot sembla indicar que n’està sortint una generació que “es troba xopada d’anticipació de futur”. Aquesta gent que està conduint el món cap a l’abisme comparteixen una mania patològica cap als joves, és la conducta malaltissa d’aquells que tenen odi cap a ells mateixos i cap al que s’han convertit. Impedeixen a la joventut educar-se en escoles amb els recursos necessaris, els impedeixen entrar a la Universitat, els mantenen amb nivells d’atur del 50% i de precarietat dels que poden treballar del 70%, no els deixen accedir a un habitatge, els que en tenen els desnonen i a la fi quan ja no poden més els envien la policia perquè els atonyini.
Com deia Josep Pla “els vells -la generació anterior- defensen el que és. Els joves -la generació actual- defensen el que hauria d’ésser”. Sí, els batxillers ens assenyalen el camí.

Anuncis

2 responses to “L´avantguarda és a València

  1. Retroenllaç: L´avantguarda és a València |xcat.cat

  2. Joan Comasòlivas

    Esperem que la ginesta floreixi amb força, de cap a cap, i que molta gent encegada obri els ulls. Que obrin els ulls i deixin de votar tanta fatxenderia emmerdada amb temes de corrupció de tot ordre, que han trinxat l’horta i després hi han cagat urbanitzacions i camps de golf que un dia ha de regar, si no de grat, “por cojones”, l’aigua migrada de l’Ebre. Per què continuen fent-ho, fins i tot després d’haver estat condemnats als jutjats? mesells? masoques? Nois, noies, sortiu a protestar, el carrer és vostre, però pregunteu al pare i a la mare qui ha posat els vostres botxins.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s