D´on ve el racisme?

De l’estupidesa. Hi ha dos grans arguments per mantenir-se en l’error. El primer: Hi ha gent que diu jo sóc millor perquè he nascut aquí. Es una idea nècia, ningú et pregunta on vols néixer.
El segon: Hi ha gent que diu que jo vinc d’una família molt important, vinc d’un gran llinatge. D’entrada cal dir que quan mirem de quin llinatge venim ens equivoquem, fem servir el llinatge patrilineal. Un mal mètode. L’única persona que abans sabia de qui era el fill era la mare (abans dels test d’ADN). Només que un 10% de fills no siguin del pare oficial, això diuen, vol dir que en poques generacions és impossible seguir el llinatge, encara si seguíssim el de la mare!
Recents investigacions ens diuen a més (segons Matthew Tree 2008) que a la península hi ha un 11% de persones amb avantpassats nord-africans i un 20% de jueus.
Suposem que seguim els llinatges de totes maneres, saber d’on venim no és cosa fàcil. A les nostres ciutats amb més o menys grau hi ha romans, musulmans, francesos, etc… Però encara podríem anar més enrere. Eduald Carbonell, l’arqueòleg comunista, a Els somnis de l’evolució, ens explica que tot ve de l’Àfrica. Per exemple el KNM-1470 un homo habilis trobat al llac Turkana de Kenya fa entre 3,2 i 3,5 milions anys o a Etiòpia es va descobrir l’australopitec Lucy de 3 milions anys (Lucy in the sky with diamonds).
A Tanzània, en concret en un indret anomenat Olduvai, fa uns dos milions d’anys es genera el que s’anomena com a intel·ligència operativa. Aquest són els nostres ancestres, que van derivar en els neandertals.
Fa vint mil anys hi ha una segona onada en el procés d’hominització que probablement via Àsia va arribar aquí.
Només un feixista i/o un analfabet absolut pot pensar que té la sang neta “limpieza de sangre” com ho exigia l’Església catòlica i que usava la Inquisició per fer efectiva la separació entre les diferents aportacions ètniques al país. Una xacra que es va eliminar amb l’establiment dels registres civils amb la revolució liberal burgesa del segle XIX.
Així doncs, els ciutadans catalans som tots immigrants. I només ens poden dividir entre aquells que donen més o menys volta i s’afanyen més o menys per arribar a aquí. La discussió és si els neandertals es barregen o no, i si alguns creuen per l’estret de Gibraltar.
Tot plegat molt poca substància per tant d’enrenou. De fet veient el que passa a les nostres contrades potser estem assistint a un procés invers: a la deshominització!

Anuncis

One response to “D´on ve el racisme?

  1. Retroenllaç: D´on ve el racisme? |xcat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s