L´FMI vol que ens morim joves

Ens toca viure uns dies ben bèsties. Tot gira al voltant de l’afany de lucre. No hi ha cap altre valor que aquest, fer-se ric, molt ric, immensament ric, sense cap matís. Si, per contra, passen tota mena de desgràcies, els és igual, absolutament igual. La darrera mala pensada que s’han empescat aquesta gent sense ètica i ànima dels “mercats”, en aquest cas protagonitzat pel Fons Monetari Internacional, és que han fet un estudi que diu que hi ha un “riesgo que la gente viva más de lo esperado”. Ostres ostres! Un tal José Viñals havia estat subgovernador delBanco de España (BE) i, per tant, és el culpable -juntament amb l’inefable MAFO- de totes les desgràcies que han creat bancs i caixes quan ells cobraven dels nostres impostos per vigilar-los. Bé, no només no el van detenir sinó que l’han premiat nomenant-lo conseller financer i director d’Assumptes Monetaris i Mercats de capitals de l’FMI. Han comès un estudi en el qual diuen barrabassades com aquesta: “Si el promedio de vida aumenta tres años más de lo previsto para 2050, el coste del envejecimiento -que ya es enorme para los gobiernos, las empresas, aseguradores y particulares- aumentaría un 50% en las economias avanzadas tomando como referencia el PIB de 2010”. Acaben encunyant el nou concepte “Riesgo de longevidad”. Quins cracs! Quina bretolada!
Abans de donar dades cal dir que els científics que fan càlculs del que passarà l’any 2050 caldria afusellar-los directament. Com deia John Maynard Keynes, a llarg termini tots serem morts. I encara menys per fer-nos creure que no podrem pagar les pensions. Els que van fer estudis d’aquesta mena l’any 1980 no en van endevinar ni una. Però només donaré dues dades: el PIB de 1980 era de 159.100 milions d’euros; l’any 2011 era de 1.073.383 milions d’euros. Un augment del 674%. Només des de l’any 1991 al 2011 la renda per càpita ha pujat a Espanya d’11.400 euros a 23.000.
És a dir, hem augmentat i creat una riquesa impressionant que ens permet pagar les pensions als 8 milions de pensionistes i fins i tot els podríem doblar la pensió si els rics paguessin com ho fa la classe treballadora i les classes mitjanes. Quan torneu a sentir que l’FMI demana “recortar pensiones y ligar la jubilacion a la esperanza de vida” penseu que us estan aixecant la camisa una catèrvola de delinqüents que només volen aplicar el sistema xilè o grec de pensions privades. Pagues i pagues i quan és hora que de cobrar la pensió, llavors els bancs fan fallida -o directament ho roben- i et quedes sense res. Ja n’hi ha prou, de tanta barra! La falta d’ètica i de principis és colossal. Els diaris haurien de publicar aquestes notícies no a “economia” sinó a una nova secció de “delinqüents”.

Anuncis

One response to “L´FMI vol que ens morim joves

  1. Retroenllaç: L´FMI vol que ens morim joves | xcat.catxcat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s