Hem begut oli

Tinc una amiga, la Maria, que es va enamorar d’un individu molt estrany: el Pere. Tots els amics li vam dir: “Vigila amb aquest home, no sabem què té però ens sembla que no és de fiar. Té una mirada que no presagia res de bo”.
Ella tenia un pis totalment pagat i ell s’estava de lloguer i van decidir anar a viure junts. Al cap d’un temps va resultar que ell s’havia endeutat molt i ella va vendre el pis i així van poder eixugar els deutes.
La Maria tenia un bon cotxe, un dia li va demanar que volia conduir ell, es va posar a córrer com un boig i tot i els reiterats requeriments d’ella -al final a crits- el Pere va acabar estampant el cotxe contra un arbre. El mecànic va sentenciar: sinistre total. Ell no s’havia recordat de pagar l’assegurança tot i que ella li havia donat els diners.
Poc després van tenir un altre ensurt revisant els papers de la seva mare, la Maria va descobrir que la pensió de la seva mare se l’estava gastant el Pere. Havia fet firmar poders a la sogra i desviava el 50% a un compte que tenia només ell.
Un dia va baixar el veí del pis de dalt que en aquell moment actuava de president de l’escala, li va dir a la Maria que haurien de posar al compte comunal més de 25.000 euros. Havia estat revisant la comptabilitat de l’any anterior, quan el Pere n’era president, i havia vist que mancaven aquests diners.
Un dia el Pere li va demanar a la Maria si li quedaven alguns diners ja que tenia un amic que podia solucionar els seus problemes, la Maria li va donar els darrers 30.000 euros que li quedaven. El Pere els va donar al Miguel Ángel, la idea era que els invertís en un nou producte i així poder-se refer de la desfeta econòmica en què havia ficat la seva companya. El resultat va ser un fiasco absolut, va perdre els diners i encara ha quedat a deure 5.000 euros.
Un dia la Maria no va poder més, li havia agafat una depressió i tots els amics i el seu terapeuta la vam convèncer que deixés el Pere. Un col·lega policia va decidir investigar el cretí, va resultar que el Pere era un drogoaddicte i un ludòpata que es jugava els diners de la Maria al casino i en estranys productes bancaris anomenats “derivats” i que a més no es deia Pere sinó Rodrigo i que l’amic, Miguel Ángel, tenia com a cognom Fernández
Després de molts plors i de molta teràpia al final la Maria li va quedar una cosa clara, si t’enamores primer vigila i pregunta on treballa, si resulta que treballa al Fons Monetari Internacional ja has begut oli, et conduirà irremissiblement a tu, la comunitat de veïns, la teva ciutat, el teu país i el món a la ruïna més espantosa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s