Eleccions estranyes

Aquesta campanya és estranya per diverses raons. En primer lloc sembla que es fa una campanya a contratemps. Potser és la manca de mitjans, tothom ha retallat els diners de la campanya i són una mica descafeïnades. A més, són molt poc imaginatives, no hi ha hagut ni sentit de l’humor.
Estem patint la crisi més gran des del final del franquisme i inici de la democràcia. En aquella gran crisi almenys es podia compensar pel fet que sortíem de la dictadura, que ja de per si et donava un estat d’ànim diferent, i a més teníem un horitzó molt clar, com era l’entrada en la Comunitat Econòmica Europea i convertir-nos en un país normal.
El problema d’ara és que Europa és part del problema o millor dit qui mana a Europa, Alemanya, és el problema. Després de set anys de crisi del totxo i cinc de crisi econòmica financera, cada vegada estem pitjor. A més, tenim exemples de països que estan per davant nostre i podem veure on anem: a l’abisme.
A les darreres dues eleccions, les oposicions, Mas i Rajoy, creien ingènuament que només ocupant el poder i fent el que els deien la cosa se solucionaria. El resultat és que el Mas ara té més aturats i ha fet un deute en un any i mig igual que el govern d’Entesa amb set anys. Impressionant. Un desastre de legislatura que l’ha dut a avançar les eleccions. No se’n saben avenir. Es queixen de les retallades a què els obliga el Govern central quan ells van votar a favor de canviar la constitució per obligar a reduir el deute i impedir polítiques anticícliques. Increïble.
I quan la situació és gravíssima ara del que discutim és de la independència. De raons per tornar-nos indepes n’hi ha moltes i jo ja ho sóc els dimarts i els dijous. Però és curiós que la campanya giri entorn de la independència de Catalunya sobretot tenint en compte que qualsevol independentista seriós firmaria arribar-hi en set o vuit anys. I mentrestant?
Mentrestant, podem fer dues coses. La primera hauríem de denunciar que ens manen uns alemanys fonamentalistes que a la seva vegada els manen uns individus que pretenen fer negocis en un món sense humans. Mentre això passi anirem a pitjor. Quants anys més hem de provar de fer-los cas? En segon lloc, caldria fregir a impostos els rics i si se’n van publicar les llistes amb noms i cognoms.
Ara, cal votar algun dels partits de les esquerres i el dia 26 que algú proposi alguna idea per fer mentre no arriba la independència. Dec ser el darrer català que li va agradar el tripartit, què hi farem. El senyor Mas, mentrestant, si de debò creu en la independència, ja cal que s’adoni que a Madrid i a la dreta només voldran la seva destrucció i que la solució és… a l’esquerra.

Anuncis

3 responses to “Eleccions estranyes

  1. El raonament del Jordi és impecable. Però com arriba la informació als electors? Perquè no denunciem el mur mediàtic que impedeix que arribin informacions transparents a la ciutadania?. Estem en una democràcia “mediatitzada” i . Diguem-ho clar!.
    Josep M.. Sant Cugat

  2. A mi també em va agradar el tripartit!! I el teu article també! I el comentari del Josep Maria, també!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Cadascú té les seves raons i té la llibertat de mostrar l’estat d’ànim que li inspira el procés independentista. Jo fa vint anys que voto ERC (i abans NE, BEAN i PSAN). Per tant, he votat ERC en el primer tripartit i en el segon, i també l’última vegada. Maragall quan era president també era el meu president, igual que Montilla. I ara ho ha sigut Mas. Jo, que voleu que us digui, estic il·lisionat. Si, ja ho sé, a pesar de la crisi, de l’atur i de tots els problemes que aquesta situació comporta. Jo mateix estic parat i sense prespectives de feina. Però estic il·lusionat i això no m’ho treurà ni déu. Hi tinc dret pequè n’estic fins als collons de la derrota i, per una vegada, vull guanyar. I no em refereixo a ERC, em refereixo que vull “un país políticament lliure, socialment just, econòmicament pròsper i espiritualment gloriós”, tal com va dir l’avi Macià.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s