Els catalans i el sofà

P1300901

Fins ara les grans mobilitzacions han estat molt mal explicades. Per fi i atenent el prec de la nostra vicepresidenta del govern Soraya Sáenz de Santamaría faré llum sobre aquesta espinosa qüestió. Comencem per la manifestació de l’11 de setembre de l’any 1976, quan va començar tot aquest enuig dels catalans tocapilotes. En aquells temps la població catalana era de 5,5 milions d’individus. A la manifestació amb el lema “llibertat, amnistia, estatut d’autonomia” celebrada a Sant Boi de Llobregat no hi van anar 5,4 milions de catalans. L’any següent les coses van canviar una mica, en la manifestació del passeig de Gràcia i sota el lema de “Volem l’estatut” no hi van anar 4,5 milions de catalans.
L’any 2.000 hi havia 6,2 milions de catalans. Sorprenentment 5,3 no van anar a la manifestació de protesta pel salvatge assassinat d’Ernest Lluch.
L’any 2003 hi havia 6,7 milions de catalans. A la manifestació contra la guerra de l’Iraq amb el lema “aturem la guerra” no hi van anar 5,2 milions d’éssers. Tot i així George Bush (pare) va dir uns dies més tard “No es pot decidir el futur d’una guerra segons la quantitat de gent que surti a manifestar-se a Barcelona”. És estrany tenint en compte la quantitat de catalans que no hi eren.
Fem un salt i passem el 2010 quan hi havia 7,5 milions de catalans, quantitat que s’ha mantingut fins avui. En aquell any el 10 de juliol hi va haver la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional sota el lema “Som una nació, nosaltres decidim”. No hi van anar 6,2 milions de persones,
L’any 2012 en la manifestació de l’11 de setembre “Catalunya, nou estat d’Europa” no hi van anar 6 milions de catalans.
I recentment en la darrera cadena humana “Via catalana cap a la independència” no hi han anat 5,9 milions de persones.
En les darreres eleccions generals del 2011 d’un cens electoral de 35.779.208 de persones, van votar al PP només 10.830.693 així que no van votar els seguidors de Mariano Rajoy 24.912.642 electors. Però fem-ho bé, seguim les indicacions de Soraya Sáenz de Santamaría: de 46.147.440 espanyols no van votar al seu partit l’escandalosa xifra de 35.316.747. Tot i això tenen majoria absoluta. Quina cosa més estranya. De fet l’altre dia no van venir a sopar a casa meva 7.496 milions de catalans. Un sopar fracassat totalment, pràcticament no va venir ningú.

Són bojos aquests peperos?

2 responses to “Els catalans i el sofà

  1. No són bojos, no, l’esperit democràtic d’un país es manifesta veritablement quan es poden posar sobre la taula temes importants de debò: la corona, la llengua, l’estatus en la relació entre països veïns tractats per Madrid com a veritables colònies. La resta, una camama per anar-se passant la pilota a l’estil Cánovas-Sagasta… amb el corresponent caciquisme. I ara ens hem d’estrènyer el cinturó, per a pagar la mala gestió d’uns i altres

  2. bona calculadora!!! jajaja! molt bo!!! els hi hauries denviar i en angles!!!!! i els preguntes on eren qn es votava la constitucio!!! he trobat citacio de Primo Levi concepte majoria silenciosa llibre tinc casa!!! El 20/09/2013 11:59, “Jordi Serrano Blanquer” escribi:

    > ** > Jordi Serrano Blanquer posted: ” Fins ara les grans mobilitzacions han > estat molt mal explicades. Per fi i atenent el prec de la nostra > vicepresidenta del govern Soraya Senz de Santamara far llum sobre > aquesta espinosa qesti. Comencem per la manifestaci de l’11 de setembre > de l”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s