Raons per a no independentistes

P1130643 (3)

Si preguntem a la gent de què li sona Portugal ens dirà, amb sort, que parlen portuguès. Molts hauran fins i tot visitat Lisboa i hauran anat amb tramvia i poca cosa més. Pocs saben que els portuguesos es consideren els vertaders descobridors de les amèriques i els catalans progres sabran explicar la Revolució dels clavells de 1974. Una minoria coneix que mentre es coïa la revolució Josep Pla lloava al seu dictador Marcello Caetano. El seu mapa polític és similar a l’espanyol, el partit socialista és tan extremista com el d’aquí i també hi ha un partit socialdemòcrata que és el de dretes de veritat. Tot una mica estrany. De fet als diaris catalans i espanyols és més fàcil trobar un article sobre Sri Lanka que sobre Portugal. Potser el portuguès més famós a banda de Cristiano Ronaldo, és José Manuel Durao Barroso, només pel fet d’estar al trio de las Açores, curiós trio quan en realitat eren quatre: George W. Bush, Tony Blair i José Maria Aznar i el mateix Barroso. Potser el que no es compta és aquest?
Aquests dies a Espanya tenim una monarquia en escac. Un rei desacreditat per les seves caceres de molt diferent pelatge, una infanta i un gendre imputats per corrupció, un govern amb majoria absoluta sota sospita de cobrar de sota mà, un Tribunal Constitucional presidit per un hooligan, una Agència Tributària dirigida per un amic del Rei, un Banc d’Espanya més fals que un duro sevillano, unes constructores -com Sacyr- que volen fer fora el que fan sempre aquí sense adonar-se’n que han creat un escàndol de dimensions planetàries, un sistema financer que ha robat els estalvis de tota una vida de moltes famílies. Bé no cal que us posi més exemples, cada dia ens assabentem de coses que ens fan posar els pèls de punta. Si un dia Catalunya és independent potser el millor que ens passaria és que tot això ens sonaria com les notícies que ens vénen de Portugal: gens. Quin descans.

És que sóc tan ingenu de pensar que aquestes coses no passaran aquí? No, l’únic problema que no tindrem serà el del Rei i la família real, això si no surt algun boig dient que és el descendent de Jaume I. A més Duran no podrà fer mai una llei com Gallardón. El Millet el fotrem a la presó d’un cop? Els altres problemes els tindrem igualment, però amic lector encara que siguis un gran defensor de l’unionisme, quin gran descans no sentir al Rei, el Rajoy, la Cospedal, el Bàrcenas, i la Díaz. I només, de tant en tant llegir un article sobre el nostres pobles germans veïns. Potser llavors, més enllà de l’Ebre, s’adonaran que els catalans no som ni tan diferents ni tan estranys, que el nostre idioma és molt similar al castellà i que és més fàcil entendre’ns-hi que no pas amb un alemany, no fotem! O tampoc?

Anuncis

3 responses to “Raons per a no independentistes

  1. En comptes d’en Rajoy sentirem en Junqueras i la seva demagògia fàcil i apocalíptica. L’Ana Mato pendrà exemples de com avancem en la privatització de la sanitatat. En Gallardón es postularà com a figura emergent a Europa enviantr un fax en anglès macarrònic als alemanys i francesos. Omplirem d’estelades el Palau de la Música (si, si, el Palau de la Música, el mateix de la Gran Estafa) amb l’emoció dels qui tenen la seu embargada per cobrar del mateix Palau. Els mitjans de comunicació continuaran estan en mans de qui estan. Els empresaris que no estan per la independència veuran alleugerits com les lleis laborals encara s’enduriran més per salvar l’economia del nou-nat país. En definitiva, les polítiques i els pressupostos que apliquen actualment els governants que hem elegits lliurement, funcionaran a ple rendiment. Només hi veig una avantatge: no podran dir que la culpa és de Madrid.

  2. Només que no puguin dir que la culpa és de Madrid, ja és una dada important per poder esperar que la movilització de la societat catalana será més fácil.
    Si finalment és posible (jo soc dels que crec que això será un procés lent i dur), en lloc de donar el futur per decidit, crec que caldrà esmerçar-se en un debat constituent que faci evidents les contradiccions d’un sistema que no hauríem de repetir.

  3. Jo crec que parlar d’independència al segle XXI és una parida i una pèrdua de temps i que el que hem de fer és avocar-nos a preparar les eleccions europees!!!! Amb qui? Eso ya es harina de otro costal!!! Això ja és farina d’una altre costal!!! This is flour of another costal!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s