Quinze morts

ona 7

Imaginem que a Catalunya ve l’exèrcit espanyol el dia 10 de novembre, es tanquen les fronteres i una pila de catalans se’n van a Portbou a la punta del Falcó i intenten nedar fins a una platja francesa de Cervera de la Marenda. Quan són a prop, els gendarmes francesos comencen a disparar pilotes de goma als exhausts nedadors, quinze d’ells s’ofeguen. Estaríem indignats fins a extrems increïbles. Exactament així em sento jo ara pel que ha passat allà. És el mateix un català que un subsaharià.
En un país decent el presumpte senyor cap de la Guàrdia Civil Arsenio Fernández de Mesa Díaz del Río hauria dimitit. No us recorda alguna cosa? Sí, efectivament, us recorda al falangisme.

Hauria d’haver dimitit també el ministre català Jorge Fernández Díaz. Un home que no ha estat capaç de salvar quinze persones i a més ha mentit: no hem tirat pilotes de goma, va dir. Posar concertines, és a dir, eufemismes per referir-se a fulles d’afaitar per produir ferides greus a les persones que volen saltar la tanca, és una acció cristiana?  Es veu que Fernández Díaz no té problemes de consciència, es confessa i au!

Ara, per defensar-se, diuen que ens volem carregar la Guàrdia Civil. Es volen escudar darrere dels números de la Guàrdia Civil, això no és altra cosa que covardia.
Els dies posteriors han fet que sembli que ens envaeixen des de l’Àfrica. Dia rere dia ens martellegen sobre possibles salts massius a la tanca, no és casualitat. Pensen que som imbècils?
Els immigrants en realitat no entren per l’estret, entren per l’aeroport de Barajas i del Prat. Posaran concertines als aeroports?

Així és com pensen que hem de sentir-nos orgullosos del país on vivim? Quina vergonya! Quin desastre! Quina falta d’humanitat! Per cert, heu vist alguna cerimònia per aquests 15 morts? I alguna entrevista a les seves famílies? Han repatriat els fèretres? On estan enterrats?
Una de les coses que no sabia era si als darrers anys han vingut més immigrants a Espanya i si estem davant d’una allau migratòria. He anat al web del Instituto Nacional de Estadística i, oh sorpresa! L’any 2012 en teníem 5.736.258, i l’any 2013 5.546.238, és a dir, 190.020 immigrants menys. Resulta que l’any passat han marxat força estrangers! Llavors, de què estem discutint?
M’agradaria, però, saber quant ens costa cada any mantenir Ceuta i Melilla. I si les donem ja al Marroc? A canvi, es podria demanar al Marroc que facin d’una punyetera vegada el referèndum sobre el Sàhara. Jo que no volia parlar de referèndums!

Anuncis

One response to “Quinze morts

  1. Es de les vergonyes mes grans dels darrers anys…!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s