La troica i la puça

IMG_1119

La gent creu que ens manen una gent que és rica i poderosa perquè és intel·ligent, molt intel·ligent. Crec que és una apreciació poc fonamentada. La gent que té diners, molts diners, pot ser-ho per dues raons fonamentals. La primera, és gent que no ha fet res i els ha heretat. Per tant, cap mèrit. L’únic mèrit seria el ser fill d’un ric i això no s’escull. Cal dir que, en general, els fills de rics acostumen a ser gent d’escassos llums. Pot ser que hagin fet la fortuna pels seus propis mèrits. Aquí cal dir que si la fortuna és molt gran, alguna estafa, engany o crim deuen haver comès. Treballant ja se sap que ningú es fa ric. Per altra banda la gent que té poder, molt poder, en general és gent amb molt poca qualitat humana, que no té en la seva vida cap altra ambició que tenir poder i ho condicionen tot a tenir-ne.
Tinc una amiga que viu a Brussel·les i que és membre d’una lògia maçònica que controla les altes esferes del poder econòmic i financer de la Unió Europea i que m’ha explicat la veritat de com són aquesta gent. Veu sèries japoneses i molt bé no està, a més tenia un dia baix i es va sincerar. La capacitat d’anàlisi de la gent de la troica -barreja de rics i poderosos- el sintetitzem amb aquest experiment. Em va dir que això va passar en una sala del soterrani d’uns locals de la delegació a Brussel·les del Banc Central Europeu.
Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, agafa una puça i li diu, salta! La puça fa un salt. Llavors apunta a l’ordinador: “Quan a una puça li dius en veu alta, salta! La puça fa un salt”. Continua l’experiment. Christine Lagarde, directora general del Fons Monetari Internacional, li talla una pota i li diu, salta! la puça fa un petit salt. Apunta: “Quan a una puça li talles una pota i li dius, salta! La puça fa un petit salt”.
Després Angela Merkel, cap del govern alemany, li talla l’altra pota i la troica li diu, salta! La puça no salta. Torna a apuntar a l’ordinador: “Quan a una puça li talles la segona pota i li dius, salta! Es torna sorda”.
Tant els rics com els poderosos, normalment és el mateix tipus de gent, d’aquí a uns quants anys quan la medicina i la psiquiatria avanci una mica, seran convenientment medicats i posats fora de circulació, fins que se’ls curi la seva patologia.
Mentrestant els anem suportant a causa del fet que encara hi ha persones normals i corrents que es fascinen pels diners i el poder i per la gent que té diners i poder.
Seria millor que ens manés gent equilibrada, amb vides personals saludables i amb preocupació i estima per la comunitat.

Anuncis

2 responses to “La troica i la puça

  1. Totalment d’acord. Quan era nano hi havia aquelles botigues de barri (adrogueries o colmados) que provenien dels avis i que els fills o néts mantenien com a un forma de treball i no de negoci, no es feien rics, anaven tallant i cosint com tothom. Recordo que, amb tota la bonhomia, a ma mare la fiaven quan el sou no arribava. Parlo de començaments dels anys seixanta. Però a l’altre extrem, em pregunto quin era l’afany d’aquells prohoms de la indústria que viatjaven fins a Anglaterra per copiar-ne el sistemes de producció d’energia per implantar-lo al nostre país. Si la seva emprenedoria la movia un gram d’humanitat, cristians com eren, en què no fos tot negoci sinó una millora de vida dels seus conciutadans. O, per contra, només veien en homes, dones i criatures carn de fàbrica, meres bèsties de càrrega per als seus propòsits de riquesa material. Només cal llegir el llibre de memòries de Pau Vila per adonar-se que l’afany d’aquells industrials i gent respectada i admirada no era humanista. I la cosa continua. Els seus hereus, ara potser polítics o també industrials o gent d’upa, amb estudis i màsters, no sé si els preocupa gaire el benestar de la gent. Són llestos, que no intel•ligents, d’una llestesa eixorca, sorda, cega i egoista. I es valen de tots nosaltres, els que som negats per a l’engany i la murrieria que comporta tot negoci, per continuar vivint de la moma a costa de les nostres costelles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s