Fora Alemanya de la UE!

 

IMG_2750 (4)

Espanya ha estat sempre un regne fallit, en això sempre serem els primers. Ara bé, Alemanya ha fet fallida almenys quatre cops. A Alemanya al final de la II Guerra Mundial, i després de totes les malvestats realitzades amb milions de morts i tot Europa arrasada, en una conferència de creditors l’any 1953 se li va perdonar el 63% del deute. A més, va ser un dels principals països a rebre el Pla Marshall. Europa va ser molt generosa amb Alemanya.
Una de les coses que van fer els alemanys quan van envair Grècia va ser endur-se del Banc de Grècia l’equivalent a 3.000 milions de dòlars que mai han tornat. Aquests diners serien avui més de 400.000 milions, més que el total del deute grec.
Quan cau el mur de Berlín es facilita al govern de Helmut Kohl la unificació amb la RDA, saltant-se tots els acords i totes les normes i límits econòmics. Fins i tot Felipe González ho va defensar abrandadament. Hi va haver molts alemanys que van dir al seu moment que era un error, que ajudaria a construir un monstre i que a mig termini això era un perill per a Europa. Doncs bé, el moment ha arribat. Angela Merkel actua amb una prepotència i una cara dura extraordinària. Fins i tot amenacen d’expulsar Grècia de la UE! Què s’han cregut!
Per quina raó els grecs -i els espanyols- han de pagar les aventures fallides dels bancs privats alemanys? Quina mena de capitalisme és aquests on les inversions privades, si surten malament, les han de pagar els ciutadans?
Jo, francament, si he de triar entre Alemanya i Grècia sempre preferiré Grècia. Us imagineu la cultura europea sense la filosofia grega? Què pensarien els pares de l’europeisme si veiessin el que diu el govern alemany!
No pot ser que el perill més important per als ciutadans sigui una determinada política econòmica. És a dir, ara l’economia ortodoxa en comptes d’intentar solucionar els desajustos econòmics serveix per ensorrar els països. Quan van fer pagar artificialment el deute grec al 20% anual no sabien que això faria que el deute públic es disparés i fos avui impagable?

Realment ens governen uns indocumentats fanàtics de la ximpleria al servei d’uns multimilionaris analfabets funcionals. No sé si els grecs se’n sortiran, però millor que els defensem, els propers a escalivar som nosaltres.
Crec que és arribada l’hora de pensar una UE sense Alemanya i si volen exportar, que exportin a Mart. I si fem un referèndum per decidir si volem expulsar Alemanya de la UE? Aquest segur que el guanyàvem.

Per cert, que ràpid que actua Alexis Tsipras! Els catalans que es fan fotos amb ell potser que s’encomanin una mica.

Anuncis

2 responses to “Fora Alemanya de la UE!

  1. Fa temps que vinc dient alguna cosa semblant!!

  2. Jordi, quan t’enfades, m’encantes! Se t’acut alguna manera de fer-li arribar l’article a la “senyora” Merkel?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s