A Barcelona pacten; a Sabadell no

sabadellrarv

De sempre sabem que Sabadell és molt diferent que Barcelona. Sabadell té 210.000 habitants i Barcelona 1.600.000. Barcelona és vuit vegades més gran que la nostra ciutat. Barcelona té mar, cosa que els permet tenir platges i banyar-s’hi. Nosaltres tenim un llac al parc Catalunya però un no pot banyar-s’hi i si ho volem fer podem anar a les Arenes, a La Bassa de Sant Oleguer o al Club Natació Sabadell. Barcelona té una gran quantitat d’edificis extraordinaris construïts des dels romans. Sabadell va néixer al tombat del mil•lenni en un encreuament de camins i hem construït edificis funcionals, en general, poc agraïts des del punt de vista estètic. Barcelona té dues grans muralles que rodejaven el seu perímetre i encara en podem trobar rastres en molts racons de la ciutat. A Sabadell també en vam tenir però quasi no n’hem deixat rastre. A Barcelona tenen dos grans equips de futbol, el Barça i l’Espanyol, i a Sabadell des de fa molts anys no tenim l’equip a Primera Divisió. A Barcelona els agrada el futbol i a nosaltres la natació.

A Barcelona si es posa d’acord tota l’esquerra alternativa pot guanyar i aconseguir l’alcaldia. A Sabadell també.

A Barcelona s’han posat d’acord Guanyem Barcelona, Procés Constituent, Podem i ICV-EUiA. A Sabadell no. Aquí es presentarà per separat Podem i ICV-EUiA. Es veu que anar junts amb Sabadell Guanyarà i el Procés Constituent és impossible. Som els sabadellencs tan diferents? Tenim idees més clares sobre el que significa ser d’esquerres? Tenim a la ciutat menys problemes socials? Tenim un ajuntament amb menys problemes que a Barcelona? Tenim menys aturats? Tenim un problema en l’ADN? Estem carregats de punyetes?

Molta gent diu: si no ens posem d’acord ara, ja ens posarem d’acord després de les eleccions. Qui ho diu no deu conèixer com es constitueix un ajuntament. La gent es pensa que es pot fer un pacte entre forces polítiques que sumin un més que la força més votada. No es així. Posem que la llista més votada, aconsegueix 6, 7 o 8 regidors, per tombar aquest candidat a alcalde no se’n necessiten 9, sinó 14. Per la divisió del vot amb tantes opcions fa impossible aliances de cap tipus que arribin a 14 regidors. Feu una travessa i proveu-ho. O ets el primer o ens queden quatre anys de lamentacions.

Sabadell Guanyarà va sortir advertint d’aquest fet, estem fent tot el possible. Algú hi ha pensat a l’hora de prendre la decisió d’anar en solitari a les eleccions?

Tic, tac, tic, tac, queden pocs dies.

Anuncis

One response to “A Barcelona pacten; a Sabadell no

  1. Molt bé Jordi, però potser hauríem de saber per què no us poseu d’acord. No vull pas dir que ens facis un tractat amb tot de punts del dia, ni res d’això. Vull dir quina és la teva opinió, que és prou interessant, però amb noms de partit, desacords bàsics, et.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s