Joves o no tan joves?

P1270429

Hi ha qui diu que ser jove és una malaltia que es cura amb el temps. Crec però que avui per la ciutat, que els regidors siguin joves és una avantatge. En el discurs de presa de possessió el nou alcalde Juli Fernàndez va citar el magnífic i provocador article del periodista Sergi Picazo a Crític: ‘Revolta generacional’. Jo mateix fa uns dies també vaig escriure que els resultats de les eleccions significaven un canvi generacional i de fet aquests dies tothom escriu que hi ha hagut una autentica revolució generacional.

De totes formes joves, joves tampoc ho són tant. Anem a veure-ho. Els més joves són: Elena Hinojo 27, Eduard Navarro 28, Gloria Rubio 29, Míriam Fernandez 30, Adrià Fernandez 32 i Albert Cos 33.

Els caps de llista: Juli Fernàndez en té 37, Maties Serracant 39, Joan García 40, Joan Berlanga 42, Esteban Gesa 50, Marisol Martínez 52, i Carles Rossinyol 52.

D’aquí en podem deduir dues coses. A l’Ajuntament actual només hi ha tres regidors menors de 30 anys i només sis regidors que siguin més joves que quan Antoni Farrés va entrar a l’Ajuntament l’any 1979. N’acabava de fer 34. I cap dels actuals alcaldables és més jove que Farrés quan va començar a ser alcalde. L’actual en té tres més que Farrés. Per tant estem vivim efectivament un gran canvi que té dues variants. Per una banda el canvi generacional, però per altra banda un canvi en les procedències dels regidors.

No és doncs un canvi rar. De fet si haguéssim de dir quines persones han d’aixecar un país o una ciutat, segurament diríem que les compreses entre 25 i 50 anys. Són les persones que poden tenir l’empenta i la il·lusió que fan falta per tirar endavant una ciutat plena de problemes. I òbviament ningú excepte Roca Junyent neix sabent com funciona el poder. Diuen que, al néixer, en comptes de plorar, va intentar fer clienta la comadrona. Potser el perill més gran al qual s’enfrontarà aquesta nova fornada de regidors, només sis van ser escollits el 2011, és que reconeguin de seguida els perills i la naturalesa del poder. Com més es pensa que no afectarà, més es cau en les trampes que provoca. En parlarem un altre dia.

De moment que es deixin de punyetes i facin un govern de majoria ja i prenguin aquelles decisions d’urgència que es van pregonar en companya. No hi pot haver ni més excuses, ni AMI, ni EMI, ni UMI. I si us plau, no n’inventem més.

De totes formes les coses semblen d’una manera i si les analitzem més detingudament poden ser molt diferents. Manuela Carmena té 71 anys i ha estat una autèntica revolució a la capital de l’estat. I José Mújica va ser un extraordinari president de l’Uruguai amb 75 anys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s