La dieta de l’enciam

IMG_2933

Una amenaça de depressió col·lectiva recorre Sabadell i està a punt de sotmetre tota la ciutat en un autèntic desconsol. La gent ha fet el pòtol aquest estiu amb molta menys roba de l’habitual. La meitat de sabadellencs i sabadellenques han anat a la platja i sembla que han descobert que tenen unes protuberàncies rodones que voregen tot el tors. En alguns casos és una mena de pneumàtic sol; en d’altres, de diversos pneumàtics concèntrics. És estrany que un fenomen natural com aquest creï tanta ansietat. La gent té una dèria inexplicable: vol tenir un ventre pla. Us heu preguntat mai, per què serveix tenir un ventre pla? De gent en ventre pla, me’n venen al cap dos: Aznar i Cristiano, és més aviat per fugir corrents, oi?

Estudiem-ne les causes i les conseqüències. Ha fet furor una dieta anomenada dieta de l’enciam: escarola, cabdells, fulla de roure, fulla de roure blanc, iceberg, meravella d’estiu, carxofet, llengua de bou, sucre, escaroler, arrissat vermell i morella. I per extensió, de qualsevol verdura amb forma de fulla: col, ruca, créixens, xicoira, colrave, col xinesa i tota mena de fullam verd.

Es diu que això amanit amb sal i oli d’oliva del país és una de les millors dietes per reduir el pes i per poder encarar millor els temps quan anem amb la panxa a l’aire. La gent s’ha dedicat tot l’estiu a menjar verdures crues i encara no s’ha trobat cap sabadellenc o sabadellenca a qui li hagi donat resultat. La conclusió és clara, tots els sabadellencs/ques han tornat amb una depressió.

Quin és el problema real? Un il·lustre nutricionista desconegut, de nom Josep, me l’ha explicat. Per raons òbvies -porta la contraria a tot el seu gremi- he d’amagar el seu cognom. Resulta que una ingesta excessiva de fulles verdes –s’entén per excessiu més de tres fulles al dia- provoca l’anomenat ‘efecte vaca’ que és el següent: com que només tenim un estómac en comptes de diversos com aquests animals tant aficionats al verd, les fulles es van enrotllant totes, una a una, i van fent una mena de cilindres concèntrics. El cos reacciona malament ja que es veu desbordat de tanta verdura. Llavors pot provocar dos efectes o et vas tornant paulatinament verd o, ajudats per l’oli, es van situant a la panxa en un o més rotlles. Aquesta és l’autèntica gènesi del mitxelín. De fet al programa del CSI o Bones, ens censuren els trossos on a les autòpsies surt la substància verda quan tallen amb el bisturí. Per què ho censuren, podeu preguntar-vos? Molt fàcil: estan finançats per la indústria farmacèutica. I què té a veure? Encara més fàcil, les farmacèutiques han anat comprant terrenys de cultiu per plantar enciams, a més així tothom està deprimit i venen un quantitat colossal de psicotròpics de tota mena.

Començàvem l’article dient que la meitat dels sabadellencs estava preocupat pel sobre pes, no hem dit que l’altra 50 per cent tingui un pes acceptable, o bé no han anat a la platja o simplement ja saben que no hi ha res a fer, també n’hi ha de ximples que pensen que així floten millor.

La sort és que aviat tornarà a fer fred i ens taparem fins al juny de l’any vinent, i descobrirem que continuem tenint mitxelins, però això si, tot serà diferent perquè seran mitxelins en una Catalunya amb estat propi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s