La veritat sobre el tramvia de Barcelona

IMG_6402 (3)Quan Barcelona estava plena de tramvies el que volien els seus ciutadans era eliminar-los. Aquest procés va anar paral·lel al creixement de la circulació de cotxes a la ciutat. Rara era la setmana que no hi hagués algun accident. Força ocasions amb morts inclosos. Es va anar generant un gran consens sobre la necessitat d’acabar amb els tramvies.
A poc a poc la gent se’n va oblidar i va néixer de forma paral·lela una certa nostàlgia del tramvia. Fins que algú a Barcelona va decidir fer un tramvia d’una forma una mica ximple: un tros cap al Besós i un altre cap al Llobregat. Sense connexió. Una brillant idea suposo d’un brillant arquitecte/urbanista. Pel mig es va fer un referèndum que va provocar la dimissió del regidor que el va idear. No fem referèndums per a res i per una vegada que en fem un, va haver de dimitir el regidor que ho va proposar. Vigilem perquè si un dia hi ha un referèndum a Catalunya sobre la independència i guanya el sí farem plegar el president de la Generalitat que ho hagi aconseguit. Els catalans som així.

Ara Ada Colau proposa que, per fi, els dos tramvies s’ajuntin. S’hi oposa molta gent. Hi ha catalans que s’oposarien a la llei de la gravetat, només per mortificar. Crec que ara a la gent li agrada el tramvia molt més enllà de la seva funció. Hi ha una atracció tel·lúrica del poble català envers el tramvia. Hi ha gent que diu que el tramvia té glamour i per això el vol. Altres diuen que és molt pràctic. Jo us explicaré, en primícia nacional, el perquè la gent ara vol tramvies per tot arreu.

La gent està farta dels arquitectes i urbanistes. Agafen una zona de la ciutat que està bé i poc a poc la van destrossant a base de dedicar-hi diners públics fins que al final queda un nyap. Cal veure, per exemple, la plaça de les Glòries. Els mateixos que van fer un bunyol, després van dir que s’havia de desfer el nyap per fer-hi una altra cosa. Mentrestant, és clar, hi hem abocat carretades de milions d’euros que s’haguessin pogut dedicar a la llei de dependència, a cuidar els iaios. La gent no vol tramvies com a mitjà de transport públic, aquest n’és només un efecte col·lateral. Doncs bé la gent sap que històricament el tramvia ha estat una gran eina per acabar amb els arquitectes com es va demostrar l’any 1926 quan un tramvia va atropellar Antoni Gaudí. Si van atropellar aquest insigne arquitecte, què podrien fer els tramvies a l’hora d’acabar amb els urbanistes d’avui?
En el fons, doncs, tot bon català el que vol és deslliurar-se dels arquitectes i urbanistes que ens estan destrossant les ciutats. El que passa que ho fan d’una manera especial: a la catalana. De forma indirecta i estranya, sembrant de tramvies la ciutat.

Anuncis

2 responses to “La veritat sobre el tramvia de Barcelona

  1. Joan Santacana

    Va ser el grup municipal d’ERC qui va exigir el referèndum del tramvia. Després, com acostumen a fer, va fer veure que no en sabien res i la responsabilitat va recaure sobre els socialistes que eren els que el van convocar. Altra cosa hagués estat si la consulta hagués triomfat!. Un cop més, els d’ERC no són bons aliats. Els falta lleialtat a dojo.

  2. Estàs parlant de temes seriosos amb total frivolitat. Aquesta manera de fer afirmacions categories desacreditant professionals o col.lectius em recorda l’estil de la dreta més ultra, com aquells que diuen que s’hauria de tancar la facultat de ciències polítiques i sociologia…. o altres perles
    Des de fa més de 30 anys sóc arquitecte i em dedico a l’urbanisme i mai ningú m’havia insinuat que desitjava que un tramvia acabés amb mi, tot i que sóc conscient que a vegades m’he equivocat, treballo amb passió per millorar la ciutat que em paga el sou i amb gran responsabilitat respecte el diner públic que em toca administrar per fer obres i prestar serveis per a la ciutadania.
    L’urbanisme és molt complex i entenc tots els debats respecte els models de ciutat o maneres d’intervenir hi, però no puc admetre la desqualificació generalitzada que demostra molta ignorància.
    Encara que vulguis fer una paròdia, no em sembla graciós.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s