Mariano Rajoy és un geni?

 

img_7679Fa fa força setmanes en què sentim molts comentaris en els quals s’insisteix que Mariano Rajoy és més o menys un geni de la política. Vivim en una societat on es valora més el poder i mantenir-s’hi que no pas es valora la política. És a dir, es troben valuoses totes les argúcies i martingales que un polític fa per escalar cap al poder i després perquè ningú te’n tregui, que no pas valorar la seva obra de govern. A la fi es valora com a molt positiu la capacitat d’aferrar-se al poder. I això, cal dir-ho, és senzillament immoral. El que ens hauríem de preguntar és Mariano Rajoy ha fet alguna cosa positiva pel país? D’entrada cal analitzar el seus sistema d’exercir el poder. Quan hi ha un problema el que cal fer és no fer res, segons ell el temps –no se sap per quina raó esotèrica– arregla els problemes. És fals de tota falsedat. Comparem-ho amb un càncer, per exemple, si no fas res el més probable és que moris. El mateix passa amb els problemes polítics. Mirem per una banda les seves polítiques econòmiques destinades a afavorir les grans empreses i els rics. Quant dolor, quanta desesperança, quanta desigualtat han creat a Espanya? Tenim nens que passen fred i famílies passant gana, a ell li és igual. Els vells espanyols que no es valen per si mateixos els ha deixat de la mà de Déu. Hi havia ajudes, poques, però ha retirat les que hi havia, això sí, paguem 5.000 milions per les autopistes de les constructores i dels bancs, els 1.300 milions de Castor, després els n’hi ha donat 300 més. De diners n’hi ha a cabassos.

I per altra banda mirem què ha fet amb el problema català. Primer esbombar un Estatut d’Autonomia i després amenaçar de fotre a la presó qualsevol que tingués una proposta. Una bona forma d’atiar un conflicte. Ara a veure qui ho arregla!

Cal dir-ho ben clar, a vegades els polítics que vencen és que han utilitzat més males arts que els altres. José María Aznar, per exemple, va començar la seva carrera política acusant el seu adversari socialista a Castella i Lleó, Demetrio Madrid, de corrupció. Aquest va dimitir, quan la justícia el va exonerar Aznar ja era president. Mai va demanar excuses. Hi ha una cosa que Rajoy ha fet molt bé, carregar-se els líders del PP que li feien ombra. Ha estat un gran. Ja ens ho deia Elias Canetti a Masa y Poder. Per mantenir-se al poder no has de liquidar l’enemic sinó els propis.

Faig un vaticini, ha humiliat i està humiliant massa el PSOE i Ciutadans. Els fantasmes dels cadàvers que ha deixat pel camí s’aixecaran quan menys s’ho esperi. El PSOE es veurà obligat a fer una moció de censura, quan tingui un candidat. El govern durarà poc. Com diria Bob Dylan, és admirable que Mariano Rajoy sàpiga respirar.

Anuncis

One response to “Mariano Rajoy és un geni?

  1. Francisco Baiges Planas

    Jo crec que repapieja!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s